Pondělí, 29 dubna, 2024
14.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ N. L.: Knihovna přiblíží příběhy významných žen Ústeckého kraje

ÚSTÍ N. L.: Knihovna přiblíží příběhy významných žen Ústeckého kraje

Knihovna Ústeckého kraje v úterý 26. března představí svou novou knižní publikaci Ženy & Frauen, která přibližuje životní příběhy významných a inspirativních žen z Ústeckého kraje. Návštěvníci slavnostního křtu se mohou těšit na čtení ukázek, drobný hudební program nebo na debatu se socioložkou Lenkou Simerskou.

Knihovna Ústeckého kraje v rámci celorepublikové kampaně Březen – měsíc čtenářů vydává novou knižní publikaci Ženy & Frauen: Inspirativní ženy Ústeckého kraje. Jak již napovídá název, nejnovější titul krajské knihovny představí životní příběhy významných a zajímavých žen napříč historií našeho regionu.

Jsme si vědomi, že téma genderu ve společnosti poměrně výrazně rezonuje, což je i jedním z důvodů, proč se v posledních letech snažíme prostřednictvím nejrůznějších aktivit přinášet v této oblasti určitou osvětu. Kniha, kterou teď vydáváme, je v pořadí již druhou publikací věnovanou inspirativním ženám v našem kraji. Její starší sestra pojmenovaná Dvacítky vyšla v roce 2019 u příležitosti znovuotevření zrekonstruované vily Carla Hermanna Wolfruma,“ říká ředitelka knihovny Jana Linhartová.

Kniha Ženy & Frauen bude veřejnosti poprvé představena na slavnostním křtu, který se uskuteční v úterý 26. března v 18 hodin ve Vědecké části knihovny na adrese Velká Hradební 49. Kromě samotného křtu se návštěvníci mohou těšit na čtení ukázek, drobný hudební program v podání písničkářky Magdaleny Trajerové nebo na debatu se socioložkou Lenkou Simerskou, která je zároveň autorkou úvodního textu nové publikace. Programem celého večera věnovaného ženám bude návštěvníky provázet moderátorka a genderová expertka Jana Černoušková.

Text: Jan Černecký, mluvčí Knihovny Ústeckého kraje

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU