Sobota, 27 dubna, 2024
19.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceŠtětíŠTĚTÍ: Hodina Země letos poprvé se ZUŠ a světelnými objekty

ŠTĚTÍ: Hodina Země letos poprvé se ZUŠ a světelnými objekty

VIDEO: V sobotu 23. března proběhla ve Štětí Hodina Země. Hodina Země je každoroční mezinárodní klimatická akce založená Světovým fondem na ochranu přírody, která se pořádá vždy poslední sobotu v březnu. Domácnosti, podniky i veřejné instituce a zejména významné kulturní památky při ní po dobu jedné hodiny, vždy od půl deváté do půl desáté místního času, vypínají své osvětlení a elektrické spotřebiče, na podporu zvýšení informovanosti o současných změnách klimatu.
Na Novém náměstí proběhl program, který zaplnil právě tu hodinu, kdy se světla zhasla. Světelná show, výstava Základní umělecké školy ve Štětí, ale nejen to. Důležité je právě setkávání lidí a uvědomění, kolik že to té elektřiny vlastně každý spotřebujeme.
Výroba krásných a originálních děl zabrala žákům ZUŠ zhruba 4 hodiny. Akce má přimět obyvatele celé planety zamyslet se, zda využívání elektrické energie není mnohdy nadbytečné a jednoduše plýtváním. Zamyslete se i vy, kolikrát třeba usnete při puštěné televizi v rozsvíceném obýváku, nebo máte připojený telefon na nabíječce, i když ukazuje 100 procent. Kolik památek je zbytečně osvíceno celou noc, i když turisté už dávno spí. Každý malý krok je pro přírodu dobrý.

Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU