Sobota, 27 dubna, 2024
8.5 C
Ústí nad Labem
DomůPartneřiKnihovna Ústeckého krajeÚSTÍ N. L.: Vesmírná Noc s Andersenem sklidila u návštěvníků úspěch

ÚSTÍ N. L.: Vesmírná Noc s Andersenem sklidila u návštěvníků úspěch

Knihovna Ústeckého kraje se v pátek 22. března připojila k celorepublikové akci Noc s Andersenem. Zážitkového večerního programu s vesmírnou tematikou se zúčastnilo více než 70 dětí.

V pátek 22. března se uskutečnil již 24. ročník celorepublikové akce Noc s Andersenem. K akci se letos opět připojila i Knihovna Ústeckého kraje, která pro rodiny s dětmi připravila večerní zážitkový program s vesmírnou tematikou.

„V rámci akce děti postupně procházely dvanáct stanovišť, na nichž plnily různé úkoly. Celou cestou napříč knihovnou mladé čtenáře provázel příběh záchrany planety Book, z níž se postupně vytrácí moudrost a poznání,“ popisuje knihovnice Veronika Novotná, která společně s kolegy z Dětského oddělení letošní program Noci s Andersenem vymyslela.

Pátečního večerního programu v Knihovně Ústeckého kraje se zúčastnilo více než 70 dětí, jejichž rodiče nešetřili chválou a díky. Především pak vyzdvihovali atmosféru celé akce a ochotu zaměstnanců knihovny trávit páteční večer v práci, aby tak dětem zprostředkovali opravdu nezapomenutelný zážitek.

Akci hodnotí pozitivně i ředitelka krajské knihovny Jana Linhartová, která ji okomentovala slovy: „Organizaci a realizaci letošní Noci s Andersenem jsem nechala kompletně v režii svých kolegů a kolegyň, díky čemuž jsem si celý program mohla užít z pozice běžného návštěvníka knihovny. Musím říci, že já i můj tříletý vnuk jsme byli nadšení. Děkuji všem, kteří se na přípravách této jedinečné akce podíleli.“

Text: Jan Černecký, mluvčí Knihovny Ústeckého kraj

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU