Pátek, 17 května, 2024
16.4 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávyÚSTECKÝ KRAJ: Z pohledu dopravní policie celkem poklidné Velikonoce

ÚSTECKÝ KRAJ: Z pohledu dopravní policie celkem poklidné Velikonoce

ÚSTECKO: Tak jako v různých koutech naší republiky i kraje probíhaly přes velikonoční svátky dopravně bezpečnostní akce, ne jinak tomu bylo i na Ústecku. V průběhu těchto kontrol policisté zkontrolovali 306 vozidel a zjistili 21 přestupků.
Většina těchto přestupky se týkala nedodržení rychlosti v obci, nevyhovujícímu technickému stavu vozidla a způsobu jízdy. Dva řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu. Z pohledu dopravních policistů lze tyto svátky hodnotit jako poklidné, kdy nedošlo k žádné vážné dopravní nehodě.

Dopravní nehodovost v uplynulém týdnu (25. – 31. 3. 2024) v Ústeckém kraji

ÚSTECKÝ KRAJ: Žádný lidský život minulý týden na silnicích v kraji nevyhasl. V minulém týdnu došlo v Ústeckém kraji ke 180 dopravním nehodám a haváriím. Při nehodách nezemřela žádná osoba, 3 osoby utrpěly těžké zranění a 38 osob se zranilo lehce. Hmotná škoda byla odhadnuta na 12 867 000 korun. 

Počet nehod v jednotlivých okresech: DC – 28, CV – 32, LT – 24, LN – 8, MO – 29, TP – 26, UL – 26, DO Řehlovice – 7.

Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to v 95 případech. Ve 23 případech bylo příčinou nedání přednosti v jízdě a v 18 případech nepřiměřená rychlost. Pod vlivem alkoholu byli 3 účastníci dopravních nehod.

por. Veronika Hyšplerová, mluvčí policie Ústeckého kraje
a
por. Bc. Pavla Mašínová, tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje
Zdroj: www.policie.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU