Neděle, 5 května, 2024
15.5 C
Ústí nad Labem
DomůPartneřiKnihovna Ústeckého krajeÚSTÍ N. L.: Magický duben v Knihovně Ústeckého kraje

ÚSTÍ N. L.: Magický duben v Knihovně Ústeckého kraje

Návštěvníci Knihovny Ústeckého kraje se v dubnu mohou těšit na bezmála dvacet akcí. Kulturně-vzdělávacímu programu tentokrát dominují akce s magickou tematikou, kromě nich se však čtenáři mohou těšit například na prezentaci tvorby lokálních umělců a designerů nebo se s knihovnou vypravit na společný úklid Mariánské skály. Jako malý jarní dárek knihovna v dubnu nabízí zvýhodněné registrace 1+1 zdarma.

S novým měsícem Knihovna Ústeckého kraje přichází i s novým programem. Její návštěvníci se v dubnu mohou těšit na téměř dvacet různých akcí. „Hlavním tématem našeho dubnového programu je magie. Čtenáři se tak u nás budou moci tento měsíc seznámit například se základy numerologie a výkladu z karet nebo se dozvědět o léčivých vlastnostech různých bylinek. Pro naše malé návštěvníky jsme pak připravili magické odpoledne, v rámci něhož budou mít možnost naučit se jednoduché kouzelnické triky,“ říká ředitelka Jana Linhartová a doplňuje, že jako malý dárek pro čtenáře knihovna navíc v dubnu vykouzlila zvýhodněné registrace jedna plus jedna zdarma.

Krajská knihovna se zároveň rozhodla zvelebit okolí svého působiště a zapojit se do celorepublikové kampaně Ukliďme Česko, při které se zaměstnanci spolu s dobrovolníky z řad veřejnosti v sobotu 6. dubna vypraví uklidit západní část Mariánské skály. „K našemu společnému úklidu se může připojit kdokoliv. Sraz máme v deset hodin dopoledne nad křižovatkou ulic Důlce a Velká Hradební. Veškeré potřebné pomůcky, jako jsou rukavice a pytle na odpadky, zajistíme,“ říká knihovnice Lenka Slámová, která zapojení knihovny do kampaně Ukliďme Česko iniciovala.

Na zmiňovaný úklid volně navazuje odpolední akce Design Depo, kde si návštěvníci budou moci prohlédnout a zakoupit originální oděvy, šperky a bytové doplňky od lokálních umělců a designerů. Jak už název napovídá, akce bude probíhat na Depozitáři knihovny v ulici Na Schodech 4.

Vydat se s knihovnou ale můžete i mnohem dále. „Jak jsme již avizovali na začátku letošního roku, v dubnu se uskuteční i druhé Cestování všemi smysly, v rámci něhož tentokrát návštěvníky vezmeme na cestu do Japonska. Naše výprava do země vycházejícího slunce se uskuteční v sobotu 20. dubna v odpoledních hodinách. Stejně jako v lednu bude tato akce opět přístupná a přívětivá vůči lidem s postižením zraku a sluchu,“ dodává k pestrému dubnovému programu knihovny Jana Linhartová.

Text: Jan Černecký, mluvčí Knihovny Ústeckého kraje

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU