Úterý, 30 dubna, 2024
15.5 C
Ústí nad Labem
DomůPartneřiKnihovna Ústeckého krajeÚSTÍ N. L.: V knihovně probíhají setkání s osobnostmi české hudební scény

ÚSTÍ N. L.: V knihovně probíhají setkání s osobnostmi české hudební scény

V Knihovně Ústeckého kraje byl úspěšně zahájen třináctý ročník festivalu Hudební setkání. V rámci tří hudebně debatních večerů knihovnu navštívili pianista Ivan Klánský, skladatel a pianista Emil Viklický a hornista Radek Baborák. V rámci zmiňovaného festivalu do knihovny v říjnu zavítají ještě klavírista Martin Kasík a violoncellista Petr Nouzovský.

Od února do dubna letošního roku v Knihovně Ústeckého kraje probíhal cyklus hudebně debatních pořadů, během nichž měli návštěvníci možnost setkat se s významnými osobnostmi české hudební scény. Tento cyklus symbolicky zahajoval třináctý ročník prestižního severočeského festivalu Hudební setkání, do něhož se krajská knihovna dlouhodobě zapojuje.

V rámci cyklu nazvaného Hudební setkání v knihovně se návštěvníkům představili pianista a člen Guarneri Trio Prague Ivan Klánský (14. 2.), skladatel a jazzový pianista Emil Viklický (13. 3.) a jeden z nejznámějších světových hornistů Radek Baborák (10. 4.). Všechny tři akce probíhaly pod moderátorskou taktovkou Michala Maška, pianisty a ředitele zmiňovaného festivalu Hudební setkání.

„O tento typ pořadů je mezi našimi uživateli velký zájem, o čemž svědčí i fakt, že vstupenky na všechny tři večery byly kompletně vyprodány během necelých dvou týdnů. Velkou přidanou hodnotou je pak podle mě formát akcí, jenž kombinuje hudbu a mluvené slovo. Kromě zážitku ze samotného koncertu si tak návštěvníci odnášejí i spoustu zajímavých informací o životě umělců, kteří nás v rámci cyklu navštívili,“ hodnotí Hudební setkání v knihovně její ředitelka Jana Linhartová a dodává, že obrovské díky patří především partnerům, bez jejichž podpory by nebylo možné cyklus úspěšně realizovat. Konkrétně je pak poděkování směřováno zřizovateli knihovny Ústeckému kraji, dále Statutárnímu městu Ústí nad Labem a společnosti Metallplast – Recykling, spol. s r. o.

Jarním cyklem participace Knihovny Ústeckého kraje na letošním ročníku festivalu Hudební setkání nekončí. Již nyní se návštěvníci mohou těšit na úterý 8. října, kdy do knihovny zavítají klavírista Martin Kasík a violoncellista Petr Nouzovský. Předprodej vstupenek na říjnovou akci bude zahájen v průběhu léta.

Text: Jan Černecký, mluvčí Knihovny Ústeckého kraje

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU