Úterý, 30 dubna, 2024
15.5 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřicko34. ročník Mezinárodního pivního festivalu byl zahájen

34. ročník Mezinárodního pivního festivalu byl zahájen

LITOMĚŘICE: Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstavišti Zahrada Čech. Několik desítek hodnotitelů usedlo k degustačním stolům, aby mezi zhruba tisícovkou zaslaných vzorků pocházejících ze 165 českých i zahraničních pivovarů vybraly ty nejlepší.

Neveřejnou soutěžní část zahájil dopoledne starosta Litoměřic Radek Löwy společně s ředitelem soutěže Aloisem Srbem a ředitelkou Městských kulturních zařízení Litoměřice Michaelou Mokrou. Kdo v soutěži zvítězí tentokrát, se dozvíme v sobotu vpodvečer, kdy v 17 hodin začíná slavnostní vyhlášení výsledků. Absolutní vítěz si odnese prestižní cenu World Beer Seal 2024.

Veřejná část se uskuteční na venkovní ploše v sektoru A na výstavišti Zahrada Čech, v pátek 19. dubna a v sobotu 20. dubna. Vstupné činí sto padesát korun.

V pátek bude otevřeno od 16 hodin a v sobotu od 14 hodin. Program bude po oba dny probíhat až do půlnoci. Návštěvníci se mohou těšit na několik desítek druhů piv od dvaceti tří pivovarů. V nabídce budou také ochucená piva, nealkoholického nápoje, pivní speciály, cidery, pálenky, ale i vína, sekty a občerstvení všeho druhu. Nebude chybět ani kulturní program. V pátek zahraje kapela Vynález Zkázy a kapela Hrajeto. O sobotní program se postarají kapela Penál, Kabát revival Varnsdorf a kapela Trilobit-Rock.

„Do letošního ročníku soutěže se zapojilo 165 pivovarů z 15 zemí celého světa. Jsou přihlášeny pivovary z Chile, Brazílie, Kazachstánu, Izraele, Arménie, Itálie, Španělska, Japonska, Maďarska, Polska, Německa, Rakouska, Velké Británie, Slovenské republiky a České republiky,“ informoval ředitel soutěže Alois Srb.

Více informací o pivním festivalu naleznete na webových stránkách MKZ Litoměřice – www.mkz-ltm.cz.

Radim Tuček, TZ, Město Litoměřice

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU