Úterý, 30 dubna, 2024
15.5 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ N. L.: Dny otevřených center poradí lidem trpícím migrénou

ÚSTÍ N. L.: Dny otevřených center poradí lidem trpícím migrénou

Lidé trpící migrénou, kterých je v Česku více než milion, mohou opět přijít konzultovat svůj stav se specialisty. Využijte jedinečnou příležitost seznámit se s odborníky ze specializovaných center pro diagnostiku a léčbu bolestí hlavy a vstoupit do světa, kde migréna nevládne. Již třetí ročník této úspěšné akce se odehraje ve dvou vlnách. V červnu se otevřou dveře centra v Ústí nad Labem, na podzim budou následovat další města.

Přijďte na přátelské setkání všech, kteří chtějí dostat migrénu pod kontrolu. Potkat se můžete s odborníky z centra, zástupci pacientské organizace Migréna-help, kariérovou poradkyní a s dalšími lidmi s migrénou. Akce má za cíl propojit pacienty se specialisty.

Součástí Dnů otevřených center je i možnost individuální konzultace. Jak mohou odborníci ze specializovaných center pomoci lidem s migrénou, vysvětluje neuroložka z Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem Vladimíra Saková: „V centrech máme bohaté zkušenosti s komplikovanými případy a můžeme pacientům nabídnout nejmodernější možnosti, jak dostat migrénu pod kontrolu, například i cílenou biologickou léčbu. Akci bych proto doporučila všem, kteří se chtějí o posunu v dostupné péči dozvědět více. Kromě specializovaného centra nabídne podporu i pacientská organizace a kariérová poradkyně. Naším společným cílem je vytvořit přátelské setkání pro všechny, které migréna trápí, a pomoci jim najít řešení.“ 

Časový harmonogram akce:

15:00–15:15 Představení odborníků z centra a jak to v centru funguje

15:15–18:00 Možnost individuální konzultace s neurologem

15:15–15:30 Seznámení s pacientskou organizací Migréna-help a jejími aktivitami

15:30–15:50 Kariérová poradkyně poradí, jak zvládat migrénu na pracovišti

16:00–17:00 Diskuse a sdílení příběhů s migrénou (paní Marie s migrénou a Migréna-help)

Zdroj: Krajská zdravotní a. s., Ústecký kraj

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU