Pátek, 3 května, 2024
17.3 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaÚSTÍ N. L.: Více než 150 lidí se s ústeckou knihovnou vypravilo do...

ÚSTÍ N. L.: Více než 150 lidí se s ústeckou knihovnou vypravilo do Japonska

V Knihovně Ústeckého kraje se v sobotu 20. dubna uskutečnila druhá multižánrová akce Cestování všemi smysly, v rámci níž se tentokrát návštěvníci vypravili do Japonska. Přes 150 účastníků zážitkového odpoledne mělo možnost zhlédnout ukázku bojových umění, seznámit se s kulturními odlišnostmi, ochutnat tradiční pokrmy a nápoje nebo si osahat samurajské zbraně.

V sobotu 20. dubna se v Knihovně Ústeckého kraje uskutečnilo druhé Cestování všemi smysly. Návštěvníci tohoto multižánrového odpoledne se tentokrát s knihovnou vydali poznávat rozmanitou kulturu Japonska.

Odpolední program odstartoval ukázkou bojových umění, na kterou volně navázala přednáška paní Jaroslavy Reicheltové. Ta přiblížila především japonský styl života a kulturní odlišnosti, zároveň byly v rámci tohoto povídání rozptýleny i časté mýty, s nimiž mají Evropané zemi vycházejícího slunce spojenou. Hlavní část programu pak byla zakončena představením japonské poezie haiku.

V průběhu celé akce měli návštěvníci možnost vypravit se prostřednictvím virtuální reality do centra Tokia nebo otestovat své motorické dovednosti při skládání papírových origami a hledání předmětů v rýži. Součástí programu byla i ochutnávka japonských čajů, rýžových koláčků mochi, polévky miso nebo saké. V neposlední řadě si pak účastníci mohli osahat a prohlédnout mechové koule kokedamy nebo si vyzkoušet tradiční japonské oděvy. Nechyběla ani ukázka samurajských zbraní, jako jsou meč katana nebo házecí hvězdice šuriken.

U veřejnosti se druhé letošní Cestování všemi smysly setkalo s velmi pozitivními ohlasy, o čemž svědčí i fakt, že se sobotní výpravy do země vycházejícího slunce zúčastnilo přes 150 návštěvníků.

„V letošním roce plánujeme obdobným způsobem realizovat ještě jedno zážitkové cestovatelské odpoledne, které by se mělo uskutečnit na podzim. V současné době ještě nevíme, kam se v rámci nadcházejícího Cestování všemi smysly vypravíme, o destinaci však stejně jako v případě Japonska necháme rozhodnout naše uživatele,“ říká pracovnice knihovny Jana Černá Válková, která nový formát cestovatelských akcí vymyslela.

Text: Jan Černecký, mluvčí Knihovny Ústeckého kraje

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU