Pondělí, 20 května, 2024
13.4 C
Ústí nad Labem
DomůPozvánkyBlíží se slavnostní otevření nového Skateparku ve Štětí

Blíží se slavnostní otevření nového Skateparku ve Štětí

Štětí – Město Štětí slavnostně otevře v sobotu 11. 5. 2024 v 15:30 nový Skatepark na nábřeží Labe. Nový areál stojí na stejné ploše, jako bývalý skatepark. Slavnostní otevření proběhne v rámci sedmnáctého ročníku skateboardových závodů s názvem Refresh Contest.

Investiční akce za 7,8 milionu korun, která byla plně hrazena z rozpočtu města, začala na podzim loňského roku. Dokončena pak byla na konci listopadu. Terénní úpravy v okolí skateparku byly definitivně hotové na jaře roku letošního.

„Sketaboarding má ve Štětí svou novodobou tradici zaštítěnou dokonce i samostatným sportovním oddílem. Těší mě, že se nakonec po více než dvaceti letech podařilo v tomto krásném prostředí při břehu řeky Labe kompletně zrekonstruovat celý prostor a zvýšit tak i jeho bezpečnost. Štětskému skateparku přeji, aby i nadále lákal především mladé lidi k aktivnímu trávení volného času spojeného i s přiměřenou dávkou adrenalinu,” uvedl k atraktivnímu prostoru starosta města Štětí Miroslav Andrt.

Vysloužilé staré plechové rampy ve skateparku byly nahrazeny monolitickou betonovou plochou s moderními betonovými rampami.

„Největším přínosem nového skateparku je hlavně jeho bezpečnost. Díky betonu se člověk pouze sklouzne a neodře. Celý tvar je navíc podle nejnovějších trendů a umožňuje ježdění jak pro nejmenší, tak i pro nejstarší. Navíc je nový skatepark velmi variabilní a nabízí spoustu možností, jak v něm jezdit,“ řekl k novému areálu předseda štětského skateboardového oddílu Marek Fric.

Právě místní skateboardová komunita byla jedním z »poradních« hlasů při tvorbě nového areálu. „Za výkresy a za myšlenkou stojí pražské U/U studio, které bezesporu své nápady s místní komunitou konzultovalo. My měli samozřejmě možnost doladit maličkosti a debatovat nad detaily, ovšem nenáleželo nám, abychom například odebrali, nebo přidali nějaké překážky,“ informoval za zhotovitele, společnost Bonidee MNG, Martin Loužecký.

Akce Refresh Contest, která se koná pravidelně ve Štětí v jarních měsících, se stane vůbec historicky první akcí, kterou bude nový park hostit.

„Refresh je o závodním setkání jezdkyň a jezdců z celé republiky. Zároveň se jedná i o společenskou akci komunity. A jsme srdečně rádi, že v letošním roce bude mít i slavnostní nádech,” dodal předseda štětského klubu Marek Fric.

Autor: Pavel Hoznédl, pracovník komunikace a marketingu města Štětí

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU