Pondělí, 20 května, 2024
19.1 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaFestivalyÚSTÍ N. L: Knihovna zve na čtyřiadvacetihodinový festival fantasy a komiksu

ÚSTÍ N. L: Knihovna zve na čtyřiadvacetihodinový festival fantasy a komiksu

V pátek 17. května v 18 hodin odstartuje v Knihovně Ústeckého kraje festival FanKom: 24 hodin fantasy a komiksu. Jak již napovídá název, akce poběží nepřetržitě čtyřiadvacet hodin a její návštěvníci se mohou těšit na setkání s autory, přednášky a workshopy, prodejní stánky, výtvarné dílny nebo na celonoční hraní RPG.

Knihovna Ústeckého kraje ve spolupráci s obchodem Komixárna a dalšími partnery připravuje festival FanKom: 24 hodin fantasy a komiksu. Akce pro příznivce sci-fi, fantasy, komiksů a her odstartuje v Lidové části knihovny v pátek 17. května a bude probíhat nepřetržitě až do sobotních osmnácti hodin.

„S nápadem uspořádat v knihovně herní fantasy festival přišel jeden z dobrovolníků, který u nás již několikátým rokem vede RPG kroužek Dračí sluj. Těší nás, že celou akci lze skvěle navázat jak na náš bohatý knižní a herní fond, tak i na další aktivity knihovny. Zároveň je pro nás FanKom skvělou příležitostí k oslovení širší komunity fanoušků fantasy, komiksů a her,“ říká k připravované akci vedoucí Oddělení komunikace knihovny Jana Černá Válková.

Program čtyřiadvacetihodinového festivalu v knihovně nabídne prodejní stánky, workshopy, výtvarné dílny, herní stanoviště, tematický kvíz nebo filmovou projekci kultovní fantasy parodie Pár Pařmenů. Ti nejvytrvalejší nadšenci pak budou mít možnost zapojit se do celonočního hraní RPG. Chybět nebudou ani hosté z řad českých komiksových autorů a ilustrátorů. Konkrétně se pak účastníci akce mohou těšit například na setkání se Štěpánkou Jislovou, držitelkou ocenění Muriel za nejlepší komiksovou knihu, nebo na besedu s autorem komiksu Černobyl Matyášem Namaiem.

Základní vstupné je 100 Kč, děti do 12 let a návštěvníci v kostýmech pak mají vstup na akci zcela zdarma. Zároveň je možné vyrazit na FanKom se skupinou přátel a využít zvýhodněné vstupné 2+1 zdarma.

Podrobnější informace o programu celého festivalu jsou na webových stránkách www.knihovnauk.cz v záložce akce.

Text: Jan Černecký, mluvčí Knihovny Ústeckého kraje

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU