Sobota, 27 července, 2024
21.6 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřicko45. LITOMĚŘICKÉ POCHODY už tuto sobotu!

45. LITOMĚŘICKÉ POCHODY už tuto sobotu!

Litoměřicko – Klub českých turistů Litoměřice pořádá tuto sobotu 18. května 45. ročník  oblíbené turistické akce nazvané jednoduše – LITOMĚŘICKÉ POCHODY. Je to skvělá příležitost seznámit se s památkami i s krajinou Českého středohoří.

Akce nabídne rovnou šest tras, mezi kterými si vyberou turisté začátečníci, rodiny s dětmi i ostřílení matadoři hor.

Nejkratší trasa má 8 km a je vhodná i pro rekreační turisty. Trasa vede z Litoměřic přes Žitenice na Mostnou horu a vyhlídku Karla Pouchy. Na trase 12 km budou jako pokaždé připraveny také zábavné aktivity pro rodiče s dětmi.

Naopak nejdelší trasa má 38 km a startuje v Úštěku. Trasa vede na Sedlo a na hrad Kalich a také na vrcholný štít Trojhory.

Pochody startují v době od 8 do 10 hodin na Mírovém náměstí v Litoměřicích, trasy 30 a 38 km startují od 6,30 do 9,30 na nádraží ČD v Úštěku.

Cíl je pro všechny na Mírovém náměstí v Litoměřicích do 18 hodin. Všichni účastníci v cíli obdrží pamětní list a známku.

Startovné je dobrovolné, veškeré finanční prostředky budou použity na podporu činnosti KČT Litoměřice.

Litoměřické pochody se konají za podpory Zdravého města Litoměřice.

Více informací najdete ZDE.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU