Sobota, 27 července, 2024
19 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaKomentovaná prohlídka staré radnice v Litoměřicích. Už ve čtvrtek!

Komentovaná prohlídka staré radnice v Litoměřicích. Už ve čtvrtek!

Litoměřice – Ve čtvrtek 23. května si můžete ZDARMA prohlédnout budovu staré radnice v Litoměřicích. Provede Vás kurátor Oblastního muzea Litoměřice, Jan Peer. Sraz zájemců v 17 hodin před vchodem do budovy.

Rezervace předem není nutná, kapacita prohlídky je však 50 osob.

„Historickou stavbu, která byla uznána národní kulturní památkou, projdeme od sklepa až po půdu. Využijeme její současný stav před instalací nové stále expozice, jenž umožňuje vnímat stavbu v její čisté podobě a odhaluje detaily, které později překryje vnitřní vybavení,“ upozornil průvodce.

Budova staré radnice prošla zásadní revitalizací. Památkově chráněná budova se po sto letech dočkala kompletní opravy a modernizace. Projekt rekonstrukce se připravoval několik let a jeho náklady dosáhly 53 milionů korun.

Otevření nové expozice Oblastního muzea v Litoměřicích, které v budově sídlí, je zatím naplánováno na rok 2026.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU