Pátek, 19 dubna, 2024
4 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaPodřipské muzeum otevře v červnu

Podřipské muzeum otevře v červnu

Roudnice nad Labem – Přestože muzea už mohou být v rámci rozvolňování protikoronavirových opatření otevřena, to v Roudnici nad Labem stále zůstává zavřené. Plánuje otevřít až na začátku června.

„Nutného uzavření muzea pro veřejnost jsme využili pro potřebné drobné opravy a úpravy expozičních prostor, například výmalby schodiště a na ní navazující instalace nových výstavních technologíí. Obnovy se dočkala také stálá obrazová expozice významných osobností Podřipska a prostory ve 2. patře. Zde bude návštěvníky nově čekat dlouhodobá výstava krajinomaleb severozápadních Čech, včetně Roudnicka a dřevěných střeleckých terčů od malíře Ernsta Gustava Doerella pocházejících z 19. století vypůjčená ze sbírek ústeckého muzea. Dále zde plánujeme otevřít výstavu antických váz, terakot a lamp ze sbírek pražského Umělecko průmyslového muzea,“ uvedla kurátorka Podřipského muzea Ilona Trefná.

Všechny pro letošní rok plánované přednášky, které se zatím neuskutečnily, muzeum přesouvá na podzim. Odložena je také výstava věnovaná 75. výročí konce druhé světové války. A na listopad byla odložena výstava věnována známé roudnické židovské rodině Epsteinových.

Naopak až do konce června byla prodloužena archeologická výstava „1000 let spali ve stínu Radobýlu,“ která se před koronavirem těšila velké návštěvnosti.

Dvě výstavy v těchto dnech připravuje Spolek sběratelů platidel a drobných starožitností. Veřejnost nepřijde ani o Muzejní noc, která se taktéž uskuteční na podzim.

- Naši partneři -
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU