Pátek, 26 dubna, 2024
11.6 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaKinoDo Lovosic přijede Kinematograf bratří Čadíků

Do Lovosic přijede Kinematograf bratří Čadíků

Lovosice – V lovosickém lesoparku Osmička se v neděli 26. července utáboří Kinematograf bratří Čadíků. Vůz s projektorem, který lidem promítá hlavně české filmy a výtěžek z promítání věnuje na různé charitativní účely, v Lovosicích zůstane až do středy 29. července. Přiveze s sebou pro každého něco – těšit se můžete na čtyři parádní filmy.

V neděli 26. července přijďte s dětmi na pohádku Hodinářův učeň. Dobrodružný příběh Jitky Rudolfové o hrách osudu, lásce, hamižnosti, lidské malosti, ale také odvaze, šikovnosti a dobrotě se Vám určitě bude líbit. Na plátně uvidíte například Viktora Preisse, Jaroslava Plesla, Václava Neužila nebo Janu Plodkovou. Trailer najdete ZDE.

V pondělí 27. července se vydejte Afrikou na Pionýru. Celovečerní cestopis přináší ještě bláznivější a odvážnější výpravu, než jaké známe díky žlutým trabantům Dana Přibáně. Pět jezdců strávilo v sedle Jawy Pionýr pět měsíců, na cestě ze střední Evropy ke Kapskému městu ujelo přes 15 000 kilometrů. Na tom nejméně pohodlném dopravním prostředku projeli pouští, pralesem i savanou, protnuli rovník a profrčeli kolem Kilimandžára a dorazili až na nejjižnější místo afrického kontinentu, na Střelkový mys, kde se setkává Indický oceán s Atlantickým. Během cesty spotřebovali 2500 litrů benzínu, natočili 360 hodin záběrů, provedli snad milion drobných oprav a prožili si dvě malárie. Trailer je TADY.

V úterý 28. července se na Osmičce bude promítat film Jiřího Mádla s Aloisem Švehlíkem v hlavní roli – komediální drama Na střeše. Soužití starého nevraživého pána a mladého Vietnamce, kterému poskytne útočiště poté, co ho objeví na střeše svého domu, je plné emocí a překvapení. Trailer najdete ZDE.

Lovosickou návštěvu Kinematografu bratří Čadíků zakončí komedie Poslední aristokratka, kterou můžete vidět ve středu 29. července. Film Jiřího Vejdělka je věrný knižní předloze kastelána Evžena Bočka. Chcete vidět, co se stane, když rodilý Newyorčan získá díky šlechtickým předkům zámek v Čechách? Tak přijďte! Trailer jeZDE.

Všechny projekce začínají cca ve 21 hodin.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU