Pátek, 29 března, 2024
4.9 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávyTip na výlet: Jeďte do Lovosic!

Tip na výlet: Jeďte do Lovosic!

Po nějaké době jsem navštívila město Lovosice. A byla jsem překvapena, jak je město vyšperkováno.

Jen, když jsem vyšla před budovu nádraží ČD. Město zde vítá návštěvníky krásnou výzdobou barevných rozličných květin.

U kulturního dobu Lovoš je celý dlouhý barevný pruh květin podél chodníku, opět kamenné nádoby s květinami před nově zrestaurovanou kavárnou. Ty vás doslova naladí, abyste do kavárny vstoupili. Vkusný a krásný interiér, příjemná obsluha a posezení v křeslech jsou přímo zážitkem. Taková kavárna v Litoměřicích bohužel chybí.

Cesta na Václavské náměstí kolem rozkvetlého kuláťáčku u kostelu sv. Václava mě navedla přímo na Václavské náměstí, které je celé jako jeden park. Vodní funkční prvky, zelená tráva, stromy a opět květiny. Květiny mě prostě v Lovosicích provázely na každém kroku, u knihovny, u kuláťáku, v lesoparku. Jak jsem lovosickým záviděla!!!

Těch pár kytiček na litoměřickém náměstí včetně Kapucínského a kulaťáku, nemůže fakt nahradit lovosickou nádheru. V našem městském parku ani kytička!

Jak je možné, že okresní město tak zoufale zaostalo, jak málo se zdobí, aby nalákalo turisty a jaká je to škoda, když někdy stačí tak málo…

Snad tři roky slibovaná parková i květinová výzdoba na Mezibraní a ulice Na Valech, se konečně po letech slibování vyloupne ze své šedi a konečně se vyšperkuje květy a vodními prvky…
Určitě si to město a jejich obyvatelé zaslouží stejně, jako obyvatelé a návštěvníci v Lovosicích.

Autor: Jana Wünschová

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU