Úterý, 23 dubna, 2024
6.1 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaDivadloTento pátek zahrají Třebeničtí ochotníci

Tento pátek zahrají Třebeničtí ochotníci

Třebenice – Kulturní život už pomalu obnovují také v Třebenicích. V pátek 11. září v 19 hodin ožije sál místního městského úřadu divadlem – a hrát nebude nikdo jiný, než sami domácí. Publiku se pod vedením Mileny Klinecké představí Třebeničtí ochotníci.

„Je nás zhruba patnáct, ale počet se mění. Noví lidé stále přicházejí, ale někteří po jednom vystoupení zjistili, že je to pro ně příliš stresující. Sjíždějí se herci nejen z Třebenic a Lovosic, ale i ze širokého okolí –  nejvzdálenější je, myslím, člen souboru z Teplic. Radost mají sami herci při pohledu na vděčné publikum, diváci s radostí i s uznáním sledují na jevišti své sousedy. Odehrává se tu jakási vzájemnost,“ uvedla Klinecká.

Zářijová premiéra divákům představí rovnou dvě hry –  „Pokoj číslo 719″ Neila Simona  a „Tančící myši” Johna Patricka.

 První část představí rodiče, vdávající dceru. Do věci promluví vysoké náklady na svatbu, nevěsta navíc v poslední chvíli zaváhá, zda si vůbec svého vyvoleného má brát. Známou komedii vystřídá po přestávce vážnější kus, jehož dějištěm je veřejná prádelna v New Yorku. Uvidíme osudy i sny obyčejných lidí, spojené v této chvíli pouze přáním vyprat si prádlo.  

Ochotnické divadlo se v Třebenicích začalo hrát v roce 2016, kdy Milena Klinecká začala vyučovat literárně dramatický obor na Základní umělecké škole Lovosice s pobočkou v Třebenicích. Dospělí zhlédli několik vystoupení a projevili jediné přání – že chtějí hrát také.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU