Pátek, 29 března, 2024
5.1 C
Ústí nad Labem
DomůSportOstatní sportyDo Lovosic se vrací cyklistické Kritérium nadějí

Do Lovosic se vrací cyklistické Kritérium nadějí

Lovosice – Příznivce cyklistiky z Lovosic určitě potěší příjemná zpráva, že se do jejich města opět po roce vrací cyklistické kritérium. Do centra města zamíří cyklisté nejen z České republiky, ale přijedou i jezdci ze zahraničí. II. ročník Kritéria nadějí, který se zde v sobotu 12. září 2020 uskuteční, se jede jako šestý a předposlední díl Českého poháru mládeže a žen na silnici, nesoucího název Techniserv Cup 2020, navazuje na historii lovosické cyklistiky.

Součástí bude také velkolepé setkání českých cyklokrosařských legend, medailistů i mistrů světa. Pozvání přijali dvojnásobný mistr světa Miloš Fišera, juniorští mistři světa Kamil Ausbuher a  Zdeněk Mlynář, držitel stříbrné medaile Radomír Šimůnek mladší a Jiří Kvapil, jenž se umístil na mistrovství světa v Top Ten. Speciálním hostem bude olympijský vítěz z Tokia 1964 Jiří Daler a na startu nebude chybět ani Matěj Zahálka jezdec stáje ELKOV Kasper.

Okruh o délce 1 500 metrů je asfaltový a technický. Povede ulicemi Osvoboditelů, Školní, Sady Pionýrů, Tovární, Žižkova, Husova, Terezínská a Kostelní.

Závod se uskuteční pod hlavičkou Českého svazu cyklistiky, takže se řídí platnými pravidly Českého svazu cyklistiky. Pro start je potřebná platná licence na rok 2020. Od 10.45 hodin pojedou o body mladší žáci, mladší žákyně, starší žáci, starší žákyně, kadeti, kadetky, ženy a juniorky, junioři. V 17.00 hodin bude odstartován vložený závod mužů.

Bodování na prémiích je pět, tři, dva a jeden bod, poslední okruh je bodován dvojnásobně.  Souboje o celkové prvenství v Techniserv Cupu jsou stáje otevřené. Pouze mezi juniory je rozhodnuto: Pavel Bittner jezdec stáje Mapei Merida Kaňkovský získal 627 bodů a druhý v pořadí Mathias Vacek jezdící za Team Giorgi pouhých 280 bodů.

Mezi ženami se rozhodne mezi trojicí závodnic Dukly Praha. Zatím vede Nikola Bajgerová – 396 bodů, před Jarmilou Machačovou – 343 bodů a Terezou Korvasovou – 339 bodů. 

Mezi kadety má téměř stobodový náskok Adam Seeman hájící barvy TJ Stadionu Louny před Milanem Kadlecem z Dukly Praha. Mezi kadetkami je pořadí nejvyrovnanější. Julia Kopecky z LRTV Swift má pětibodový náskok před Adélou Markovou z Dukly Praha a Vanda Dlasková ze stáje Auto Škoda Mladá Boleslav je zpět o další bodík.

V kategorii juniorek vede dvojice TUFO Pardus Prostějov Aneta Lochmanová – 334 bodů a Gabriela Bártová – 320 bodů. Třetí Kristýna Burlová z Dukly Praha má na svém kontě 310 bodů.

Pořadatelem je CK JH Lovosice, partnerem Český svaz cyklistiky. Ředitelem závodu je Jaroslav Harvánek mladší, jenž upozorňuje na nutnost mít s sebou roušky . Poděkování určitě patří i sponzorům, bez jejichž laskavé pomoci by se tato akce nemohla uskutečnit.

 Autor: Václav Beneš

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více informací najdete ZDE.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU