Čtvrtek, 28 března, 2024
6.9 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaLibochovický zámek můžete o víkendu projít od sklepa až po půdu

Libochovický zámek můžete o víkendu projít od sklepa až po půdu

Libochovice – Státní zámek Libochovice se po roce opět připojuje ke Dnům evropského dědictví. Pro své návštěvníky proto připravil něco speciálního – netradiční prohlídky zámku od sklepa až po půdu. Probíhat budou tuto sobotu a neděli – 12. a 13. září. Prohlídka začíná vždy ve 14 hodin.

Máte jedinečnou šanci prohlédnout si i prostory zámku, které nejsou veřejnosti běžně přístupné. Průvodkyni Vám bude dělat sama kastelánka – Michaela Prokopová.

Prohlídka “Od sklepa až po půdu” trvá cca dvě hodiny a je fyzicky náročnější – tudíž není vhodná pro děti. Postupně projdete všemi patry.

Ve sklepě uvidíte bývalou zámeckou kuchyni nebo původní výtah na jídlo. Přízemí odhalí schodiště ze sala terreny a v prvním patře zjistíte, kde byla a jak vypadala původní jídelna hraběcí rodiny Herbersteinů. Z druhého patra nahlédnete do Saturnova sálu a nakonec se podíváte  na půdu, odkud se spouští mosazný lustr. 

Cena prohlídky: 200,- Kč.

Vzhledem k tomu, že kapacita prohlídek je omezena, doporučujeme rezervaci na telefonním čísle 416 591 443.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU