Čtvrtek, 18 dubna, 2024
3.3 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaKurátorce Reny Mužíkové zahájí výstavu Honza Homola

Kurátorce Reny Mužíkové zahájí výstavu Honza Homola

LITOMĚŘICE/PRAHA  – … když se karty otočí, když kůň jede na jezdci, když ryba chytne rybáře…když autor přemluví svého kurátora tvořit… Krásné obrázky jsou kolekcí s názvem Krásný obrázky.

Opomineme-li veškerá učená slova, vzdělaný pohled a odborná klišé, mohli bychom o nich říci, že jsou prostě skvěle koukatelný. Nemusíme se v nich snažit hledat skryté hádanky, ani si je ladit vlastní fantazií. Stačí si je plně užívat, což je ve světě plném informací oáza pro duši.

Renáta Mužíková, jako kurátorka řady výstav výtvarníků české i světové scény, dokáže hodiny zapáleně mluvit o umění a pak v mžiku přešaltovat na téma pojídání chlebíčků s pochoutkovým salátem, šunkou a vajíčkem, které mají dole ve městě… a o nich pak vyprávět se stejnou vervou a gestikulací jako o obrazech. A nyní tu máme její autorskou tvorbu.

Optimismus a nadhled, které jsou Renatiným typickým povahovým rysem, charakterizují její tvorbu stejně jako ostré koření indickou omáčku. Svérázná barevnost, jasné linky, jasné motivy a nedbalá elegance zvěčněná akrylem v plátnech praktických formátů. To jsou Krásný obrázky.

V očích si je budete moci pohostit počínaje vernisáží 30.9. 2020 v 18:00 ve Fér Kafe v Litoměřicích. Kurátor výstavy: Honza Homola ART332

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU