Neděle, 28 dubna, 2024
12.6 C
Ústí nad Labem
DomůJosefínské slavnosti nebudou ani bez diváků, na poslední chvíli byly zrušeny

Josefínské slavnosti nebudou ani bez diváků, na poslední chvíli byly zrušeny

Terezín – Do poslední chvíle běžely přípravy na letošní, koronavirem poznamenané, Josefínské slavnosti. Proběhnout měly tuto sobotu 10. října. Kvůli epidemii koronaviru měly probíhat on-line. V plánu byl přímý přenos celé akce, která se ovšem nakonec neuskuteční. Josefínské slavnosti byly na poslední chvíli zrušeny.

“Právě jsme dostali zprávu, že se rada města Terezín i přesto jednomyslně rozhodla takto den před začátkem akce odvolat svůj souhlas s jejím pořádáním. Zrušila souhlas s využíváním pozemků, kde se měla bitva její natáčení i přímý přenos konat a doporučila nám, abychom celou akci zrušili. Jelikož tedy nemáme podporu města a ani kde akci uskutečnit, nezbývá nám jiná možnost než vám všem poděkovat za obrovskou podporu, kterou jste nám prokázali i přesto, že akce měla proběhnout bez diváků. Dostali jsme od vás za těch pár dní desítky zpráv vyjadřujících nám podporu. Jsme za ni nesmírně vděčni, protože znamená, že tato akce vám přirostla k srdci stejně jako nám. S těžkým srdcem nám nezbývá než ukončit všechny přípravné práce, stavbu kulis, zastavit všechny jednotky, které jsou na cestě a vrátit je zpět. Mnoho věcí je již hotovo a zastavit nejdou. Snad budeme mít příležitost vám je ukázat v lepších časech,” uvedl Jiří Hofman z pořádajícího sdružení Terezín-město změny.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU