Pátek, 29 března, 2024
5.8 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyRedakční zprávyNová koalice v Ústeckém kraji: vítězné ANO se dohodlo s ODS a...

Nová koalice v Ústeckém kraji: vítězné ANO se dohodlo s ODS a Spojenci pro kraj

Ústecký kraj – Voliči, kteří minulý týden přišli k volbám do zastupitelstva Ústeckého kraje, největší podporu vyjádřili hnutí ANO 2011. Získalo 25,88 % hlasů a bude mít post hejtmana. Příští čtyři roky Ústecký kraj povede lídr strany Jan Schiller. Novou koalici utvoří ANO 2011 s ODS a Spojenci pro kraj.

V zastupitelstvu budou mít nadpoloviční většinu – 29 z 55 hlasů. Vítězné ANO 2011 získalo 17 mandátů, ODS 8 a Spojenci pro kraj 4.

Z okresu Litoměřice za ANO kandidoval například místostarosta Roudnice nad Labem Jiří Řezníček, místostarosta Terezína Martin Pala, student z Libochovic Patrik Srba a ředitelka ZŠ Všehrdova a zastupitelka Lovosic Monika Zemanová.

Za ODS kandidoval do zastupitelstva tiskový mluvčí Památníku Terezín Tomáš Rieger, který také nakonec do křesla usedne. Za ODS kandidoval i litoměřický živnostník Petr Pinka, sportovní ředitel Vojtěch Srba a bývalá starostka města Štětí, Zdeňka Rulíšková. Na kandidátce ODS byla také členka KDU-ČSL Zdeňka Terezie Špringlová, účetní z Litoměřic.

Na kandidátní listině Spojenců pro kraj najdete třeba zastupitelku města Litoměřice, socioložku a členku Zelených Lenku Simerskou, jejího kolegu ze zastupitelstva Petra Panaše nebo Renatu Vášovou, dále ředitele Podřipské školy a člena TOP09 Richarda Červeného či místostarostku Libochovan Elišku Pláničkovou.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU