Pátek, 29 března, 2024
7.8 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚstecká nemocnice hledá uzdravené z koronaviru, jejich krevní plazma pomůže nemocným

Ústecká nemocnice hledá uzdravené z koronaviru, jejich krevní plazma pomůže nemocným

Ústí nad Labem – Prodělali jste koronavirus? Měli jste jen lehký průběh a už jste zcela zdrávi? Pomozte těm, kteří takové štěstí nemají a nemoc COVID – 19 u nich probíhá podstatně hůře. Stačí, když darujete svou krevní plazmu.

„Obracíme se na potenciální dárce krevní plazmy, přednostně na muže, případně i na ženy, které dosud nebyly těhotné, u nichž onemocnění COVID-19 proběhlo s lehkým průběhem, aby kontaktovali transfuzní oddělení v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Prosíme obyvatele okresu Ústí nad Labem, Litoměřice, Děčín a Teplice ve věku 18 až 60 let, aby zvážili možnost pomoci pacientům se závažnou koronavirovou infekcí. Děkujeme za pochopení,“ žádá o pomoc MUDr. Jiří Masopust, primář Transfuzního oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Dárce musí mít trvalý pobyt v České republice, věk 18 – 60 let, platné zdravotní pojištění a hmotnost aspoň 60 kg. Podmínkou je úplné uzdravení z koronavirové infekce a čtrnáctidenní  odstup od uzdravení, eventuálně ukončení izolace.

Dárci krevní plazmy mohou kontaktovat Transfuzní oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem na e-mailové adrese UL-Darci@kzcr.eu nebo telefonním čísle 477 113 468.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU