Úterý, 23 dubna, 2024
7.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoZUŠka učí „1+1.“ Jeden učitel, jeden žák!

ZUŠka učí „1+1.“ Jeden učitel, jeden žák!

Litoměřice – Podle nových vládních not v nouzovém režimu ‘hraje’ od pondělka také litoměřická základní umělecká škola.  V hudebním oboru bude individuální výuka možná, ale jen v režimu jeden učitel-jeden žák.  V minulém týdnu z nařízení hygieniků učila škola pouze distanční formou.

„Kolektivní výuka, včetně ostatních oborů, tedy i ve výtvarném, literárně dramatickém a tanečním v ostatních oborech však bude probíhat i nadále pouze on-line,“  dodává ředitelka školy Dominika Valešková.

Učitelé se svými žáky jsou operativní a tvořiví  – vysílali on-line, hledali další způsoby, jak výuku uchopit, jak zachovat její kvalitu a učinit ji zajímavou.  Vytvářeli videa,  připravovali kvízy, využívali skupinové videohovory, apod., učitelé zásobovali žáky výukovými materiály a videi prostřednictvím  ‚sdílené učebny‘ v tzv. G Suite.  A v tom nadále pokračují.

„Po zkušenostech z jara jsme se na distanční formu výuky připravovali již v létě, škola dokoupila vybavení IT, zajistila zrychlení netu, v přípravném týdnu jsme se společně proškolovali, abychom uměli s touto technikou pracovat a využívat ji.  Mohu s klidným svědomím říci, že kantoři se žákům věnují jak nejlépe mohou a že jsou pro ně i přes bariéry oporou,“ uzavírá ředitelka litoměřické ZUŠ.

Text a ilustrační foto: Miroslav Zimmer

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU