Sobota, 20 dubna, 2024
3.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoStrážníci kontrolují nošení roušek

Strážníci kontrolují nošení roušek

Litoměřice – Od dnešního dne jsou opět povinné roušky i při pobytu venku, tam, kde není možné mezi lidmi zachovávat vzdálenost minimálně dva metry. Na dodržování vládního nařízení dohlíží městská policie. Na Litoměřicku jsou zatím lidé ukáznění.

“Na dodržování nošení roušek dohlížíme a lidé jsou k tomuto nařízení zatím vstřícní. Všechno řešíme domluvou a nezaznamenali jsme větší problémy,” uvedl velitel Městské policie Litoměřice Ivan Králik.

Problémy nejsou ani v Lovosicích, kde lidem dokonce strážníci roušky při první vlně nabízeli. “Na jaře jsme dostali roušky od městského úřadu, takže pokud na ulici někdo roušku neměl, dostal ji přímo od nás. Pár přestupků v této souvislosti jsme při první vlně zaznamenali, ale mnoho jich nebylo. Lidé jsou ukáznění, i když ve vzduchu je cítit nervozita z dalších a dalších omezení,” informoval ředitel Městské policie Lovosice Jaroslav Janota.

I nadále platí také povinnost nošení roušek ve vnitřních prostorách budov, ve veřejné dopravě a na zastávkách veřejné dopravy.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU