Pátek, 29 března, 2024
16 C
Ústí nad Labem
DomůOstatníKomentáře, sloupkyKOMENTÁŘ: Vyměňte šéfa!

KOMENTÁŘ: Vyměňte šéfa!

U aerolinek létala jedna šéf-stevardka. Byla to taková zmatkářka, chvilku hop, chvilku trop. Za normálních situací byla fajn, jakmile však došlo k nějaké mimořádné situaci vymýšlela neuvěřitelné věci. Při jednom letu došlo na letadle ke špatné indikaci jednoho sytému a tak posádka měla přejít do „nouzového režimu“ a dále postupovat podle připravených a naučených postupů. Každý na palubě se v takové situaci přepne do režimu připravených scénářů, ví se jak se bude reagovat na cokoliv až do úspěšné evakuace nebo bezpečného přistání. Pasažéři se postup dozví během 5 minutového briefingu od letušek. Místo toho ona vedoucí přešla do módu „zmatek“ a vydávala nepochopitelné a vzájemně nekompatibilní příkazy. Začala vymýšlet vlastní teorie a nevyzkoušené postupy, která nikdo neznal. Výsledkem byla vystresovaná posádka, která ve finále nevěděla co dělat a vyděšení cestující. Po přistání vedoucí celé své posádce oznámila: „Já vás snad všechny, za to co jste předvedli, nechám na další let vyměnit!“. V posádce byl jeden stevard, takový srandista, a ten se rozhodl situaci nějak uvolnit a tak se s úsměvem zeptal: „A nebylo by jednodušší vyměnit jednu šéfovou?“.

Best in Covid

Izraelci mají jednu zásadu: po vyhrané válce se neslaví, ale hledají se chyby! Náš stát prochází druhou vlnou virové epidemie. Místo chlubení se: „Best in Covid“, měla vláda hledat chyby a sepisovat jasné scénáře a postupy. Koncem prázdnin, kdy bylo zřejmé kam čísla směrují, se tak mohlo a mělo přejít do připraveného „nouzového režimu“ připravených postupů. Místo toho požadavky ministra zdravotnictví panu premiérovi „hlava nebrala“ a tak si ho pozval „na kobereček“ a nakonec ministra vyměnil. Dnes, kdy je nesmírně důležité postupovat podle jasně daných postupů, vystresovaní ministři ani národ neví, co platí a jakých postupů se mají držet. Kdybychom postupovali podle jasných postupů, každý by věděl, co se děje a co bude následovat. Nedivme se, že lidé vládě přestávají věřit a stát je v jednom velkém zmatku.

Nechceme-li takto dále pokračovat, existují jen dvě řešení: buď může vláda vyměnit celý zmatený národ za nějaký jiný, nebo se nabízí jednodušší řešení – vyměnit jednoho šéfa!

Autor příspěvku: Lukas Wünsch

Lukas Wünsch (* 11. 5. 1974): 
Litoměřický rodák, středoškolské odborné vzdělání, ženatý, dvě děti. Místostarosta města Litoměřice, jednatel společnosti Zahrada Čech, učitel na Vyšší odborné škole a Střední průmyslové škole dopravní. Člen správní rady Destinační agentury České středohoří a Místní akční skupiny České středohoří. Záliby: létání, plavání, bruslení.

Kontakt:
Tel.: (+420) 605 237 966
E-mail: wunschl74@gmail.com

Lukáš Fíla
Lukáš Fíla
Grafik, televizní střihač a novinář z Litoměřic. Jeho hlavní pracovní náplní je editace videí pro zpravodajství Regionální televize a veškeré grafické a postprodukční práce. Je webmastrem Litoměřicka24 a šéfredaktorem Litokapsu (momentálně pouze v elektronické podobě).
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU