Neděle, 19 května, 2024
20.6 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceDěčínskoNově mohou lidé upozorňovat na nedostupnost zdravotní péče v regionu

Nově mohou lidé upozorňovat na nedostupnost zdravotní péče v regionu

Ministerstvo zdravotnictví ČR spustilo na svém webu službu Stížnost na nedostupnost zdravotní péče (https://nedostupnapece.mzcr.cz), kde může každý obyvatel České republiky hlásit chybějící lékaře a zdravotní péči ve svém regionu. Stačí na výše uvedeném webu vyplnit jednoduchý formulář.

Ministerstvo v úvodu formuláře uvádí: Zajistit dostupnost péče pojištěncům je úkolem zdravotní pojišťovny. Nedaří-li se Vám najít vhodného lékaře, obraťte se pomocí tohoto formuláře na svou pojišťovnu.

Výzvu pro občany Šluknovského výběžku zveřejnil na základě žádosti předsedy Svazku obcí Sever (sdružení 12 obcí Šluknovského výběžku) Roberta Holce také starosta Rumburku Lumír Kus.
Zde je původní znění žádosti:

Vážení spoluobčané,
jak všichni víme, nedostatek kvalifikovaných lékařů s volnými kapacitami je v našem regionu dlouhodobý problém. Rád bych vás proto informoval o spuštění webu https://nedostupnapece.mzcr.cz, kde můžete hlásit chybějící lékaře a zdravotní péči.

Ze zákona jsou za zajištění zdravotní péče zodpovědné zdravotní pojišťovny. To, zda se o vás starají, kontroluje Ministerstvo zdravotnictví. Odesláním stížnosti přes tento web zajistíte, že se o vaší stížnosti dozví jak zdravotní pojišťovna, tak ministerstvo, které pak zkontroluje, jak bylo s vaší stížností naloženo.

Proto vás prosím, chybí-li vám např. zubař v dostupné vzdálenosti nebo jakýkoliv jiný lékař, vyplňte oficiální stížnost na webu uvedeném výše, aby zdravotní pojišťovny mohly dostát svým povinnostem.

S poděkováním za spolupráci
Robert Holec, předseda Svazku obcí Sever

Děkuji všem za pomoc.

Zdroj: https://www.rumburk.cz/

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU