Pátek, 19 dubna, 2024
4.3 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ NAD LABEM: ZOO opět otevřela návštěvníkům své brány

ÚSTÍ NAD LABEM: ZOO opět otevřela návštěvníkům své brány

V pondělí 12.4.2021 umožnila příznivá pandemická situace otevření všech Zoologických zahrad v republice. Ústecká ZOO není výjimkou a tak jsme se s novinářským potěrem vypravili zjistit, jestli se i přes omezený provoz návštěva ZOO vyplatí.
Před odjezdem do ZOO jsme zkontrolovali tzv. semafor na webových stránkách, který nám sdělil, že omezená kapacita 1.000 návštěvníků není naplněna a návštěva areálu je možná. Po zaplacení vstupenek 1 dospělý a 3 děti platební kartou v ceně 300Kč nás mile uvítal Matěj Kynš z Útvaru styku s veřejností a povyprávěl nám o chystaných novinkách v ZOO, například o brzkém spuštění nového e-shopu, nebo o příchodu irbisí slečny Tierry.
Poté jsme se už vydali na prohlídku. V dolní části, hned za vstupem na nás už čekali tuleni, orangutani, tučňáci a vydry. Budoucí malí novináři se ihned rozutekli zkoumat veškeré zákoutí spodní části a nadšeně na “šéfredaktora” pokřikovali, “viděl jsi tučňáky, koukej, co na mě dělá ten lidoop, hele Vydrýsek” atp.. a v tu chvíli z šéfa exkurze spadla starost, že by se malí kolegové nudili.
Po zjištění, že obchod se suvenýry je zavřený, jedna z kolegyň zavelela, že musíme do dalších obchůdků zjistit, zda nám tam něco plyšového neprodají. Cestou nás zdržela klouzačka, “Lumpeho hrádeček”, dětské hřiště, a u Puebla, zklamaní uzavřením občerstvení, jsme posvačili z vlastních zdrojů. Po návštěvě dalšího dětského hřiště a sledování jakýchsi “jelenů” z metrové vzdálenosti jsme konečně dorazili ke Kolibě. I toto občerstvení bylo bohužel uzavřeno a skrze sklo jsme zahlédli pouze dva plyšové artefakty. Po přestávce jsme vyrazili směr Venkovský dvorek, kde bohužel kozy a ovce nebylo možné kontaktovat, zřejmě aby se hlazením nepřenášel nějaký zákeřný virus, ale alespoň jsme si zblízka prohlédli slepičky, kohoutky a kachny. U dalšího hřiště zachránily staršího výpravy povedené naučné cedule o chovu včel, jejichž čtením “zabil” čas, který kolegové strávili hraním na dalším skvělém hřišti.
Teď už jen stručný výpis dalších zážitků : Žirafy, slonice Delhi, levharti, osli, poníci, další hřiště, surikaty bohužel spinkaly, tygr, medvěd malajský, mládě lemura, panda červená, nosáli, sovy, opice, papoušci…… a chutný smažák v bulce a další dobrůtky za slušnou cenu v občerstvení u dolní pokladny.
Shrnutí : Za pouhé 4 hodiny se nedá ZOO i se současnými omezeními ani zdaleka projít a litovali jsme, že už musíme jet domů dělat domácí úkoly a další povinnosti.
Návštěvu ZOO rozhodně doporučujeme, i přes chladné období je venku spoustu zvířátek a obrovské množství vyžití pro děti na skvělých hřištích. Kvůli vládním nařízením je prodejna suvenýrů bohužel uzavřena, vstup je možný jen dolním vstupem, vnitřní pavilony jsou uzavřeny a vláček nejezdí, ale i přesto, dle vyjádření našich malých kontrolorů, si návštěvu ZOO moc užili a těší se na další návštěvu.

Roman Munčinský redaktor
Foto : Roman Munčinský

Roman Munčinský
Roman Munčinský
Vedoucí studia Regionální televize Ústecka - Ústí nad Labem. Kamera a reportérská činnost + management.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU