Neděle, 28 dubna, 2024
10.5 C
Ústí nad Labem
DomůPartneřiAŽD Praha s.r.o.TŘEBÍVLICE: Díky AŽD si lidé mohli vyzkoušet řízení železničního provozu

TŘEBÍVLICE: Díky AŽD si lidé mohli vyzkoušet řízení železničního provozu

VIDEO: Víte, co všechno je potřeba udělat před tím, než může odjet vlak? Ti, kteří se v sobotu 24. července přišli podívat na vlakové nádraží do Třebívlic, už o tom mají celkem jasnou představu. Chornický železniční klub jim to totiž nejen ukázal, ale na připraveném simulátoru si mohli zájemci práci výpravčího rovnou vyzkoušet.
Typ zabezpečovacího zařízení, jehož obsluhu si mohli návštěvníci v Třebívlicích vyzkoušet, se vyráběl od sedmdesátých až do devadesátých let minulého století. V některých stanicích dodnes slouží svému účelu. Zájem o to, si řízení železničního provozu vyzkoušet, byl mezi dětmi i dospělými veliký. Někteří neváhali kvůli akci cestovat desítky kilometrů. Matěj Šubrt dorazil až z Prahy.
Chornický železniční klub do Třebívlic přijel na pozvání majitele a provozovatele Švestkové dráhy – společnosti AŽD. Pro cestující a příznivce železnice to ovšem není zdaleka poslední akce. Už v sobotu 11. září na Vás totiž čeká „Hudební festival Švestkové dráhy a třebívlické vinobraní.
U příležitosti konání Hudebního festivalu Švestkové dráhy a třebívlického vinobraní společnost AŽD posílí vlakové spoje v rámci linky U10 Litoměřice horní nádraží – Most, sledujte proto webové stránky Švestkové dráhy www.svestkovadraha.cz.

Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU