Neděle, 28 dubna, 2024
12.6 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyReklamní článkyJak dobře připravit auto na zimu (reklamní článek)

Jak dobře připravit auto na zimu (reklamní článek)

Vlastní auto představuje velikou svobodu a pohodlí při cestování, a to obzvlášť v chladném a nepříjemném počasí. Každý majitel ať už většího či menšího vozidla by měl své auto na tyto zimní měsíce řádně připravit a zde vám připomeneme pár věcí, na které byste neměli nikdy zapomenout.

Jedny pneumatiky na celý rok nestačí

Někdo by si mohl říct, že je zbytečné utrácet peníze za dva typy pneumatik a že mezi nimi není žádný rozdíl, avšak pravda je jiná. Je podstatné, abyste vždy vyměnily letní gumy za zimní, když přicházejí měsíce plné nepříznivého počasí. Oba druhy pneumatik mají různé jízdní vlastnosti, a pokud jsou používány v nevhodnou dobu, může to vést k problémům při jízdě a klidně i k dopravní nehodě.

V dnešní době je na trhu nespočet různých značek, které vám dávají na výběr z nesmírně široké škály zimních gum. Vyberte ty, které budete vzhledem k tomu, po jakých trasách obvykle jezdíte, potřebovat.

Správný výhled je základ

Při jízdě za jakéhokoliv počasí je potřeba dobře vidět. Při špatných podmínkách, kterými mohou být například silný déšť či husté sněžení je o to více nutné mít zařízený dostatečný výhled. Toto sice zajišťují stěrače, ty si jsou ale schopny poradit pouze s vodou nebo pár vločkami. V zimě může docházet k namrzání, kdy jsou skla, především to přední, pokryté sněhem a ledem.

Největší nános sněhu a námrazy si musí každý řidič sám smést a oškrábat. Poté je ale obvykle potřeba sklo ještě nějakou dobu dočišťovat, a proto je nutné mít vyměněnou kapalinu do ostřikovačů – odpovídající zimnímu počasí a teplotám.

Kontrola se vyplácí

Během zimy jsou veškeré materiály zatěžovány nízkými teplotami a dalšími vlivy. Je tedy potřeba provést kompletní servis auta. Zkontrolovat, zda jsou veškeré součásti a díly vozidla v pořádku a nehrozí žádné problémy. Do některých úprav či kontrol se můžete pustit sami, avšak ne u všech je to vhodné či možné. Je proto nutné dát auto na prohlídku do servisu.

Není rozumné snažit se této návštěvě autoservisu vyhnout, protože zaplacení jednoho servisu je lepší nežli placení celého auta či náhrady škody při vzniklé nehodě vzniklé kvůli závadě na našem autě.

Jak to vše zvládnout

Obáváte-li se, že byste mohli mít problémy s financemi, či u sebe zrovna nemáte potřebné prostředky na zaplacení servisu, nákup pneumatik a jejich výměnu, může vám pomoci krátkodobá půjčka, kterou poté rychle splatíte.

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU