Sobota, 27 dubna, 2024
20.4 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyReklamní článkyS Veronikou Křížovou o soutěži Peče celá země

S Veronikou Křížovou o soutěži Peče celá země

Minulý týden začala Česká televize vysílat druhý ročník soutěže Peče celá země. První díl druhé řady oblíbeného pořadu sledovalo více než milion diváků. Své zastoupení má díky Veronice Křížové ze Svádova u Ústí nad Labem také náš kraj. My jsme měli možnost s Verčou prožít jeden společný týden, při kterém vznikl také tento krátký rozhovor složený z otázek od všech účastníků společné dovolené nedaleko Božího daru. 

Téměř každý rozhovor svádovské cukrářky musí začít tradiční otázkou. Jak ses vlastně do soutěže dostala?

Přihlásila jsem se. Přihlášku jsem poslala na poslední chvíli. Sama od sebe bych do toho nešla. Impulsem byli kamarádi a nechtěla jsem být za poseru :). 

A co na to rodina?

Martin (manžel) mě podpořil. Byl se mnou i na castingu.  

A co Šimon? Sám rád vaří. Co na to říkal?

Šimon (syn): Nevěděl jsem, že se máma přihlásila, ale když ji vybrali, tak jsem si říkal, že to je hustý. 

Byla jsi skoro dvacet let na krajském úřadu. Bavila tě ta práce?

Měli jsme skvělou partu a o změně jsem začala uvažovat až v době, kdy jsem začala víc péct. 

Kdo ti dělá tak skvělé vlasy?

Vlasy mi dělá můj kadeřník Alexandr Slepčík. Už asi dvanáct let. Sám byl také v kadeřnické reality show Ostříháno. 

Pomáhala jsi v kuchyni jako malá?

Asi protože jsem musela. Ne že bych vyloženě chtěla. První, co mě máma naučila, byla drobenka do polévky. Babička hodně pekla, ale u ní jsem jen jedla a koukala jak peče. Když šlehala bílky a tak. 

Je pro tebe pečení vášeň?

Je to velká vášeň. 

Jakou největší výzvu v pečení jsi musela zdolat?

Největší výzva asi byla, když se vdávala kamarádka a pekla jsem jí dort. Nebo pro kamaráda jsem dělala ženská prsa. To bylo hodně zajímavé. Ale od té doby jsem takový typ dortu nedělala. Nemám to moc ráda. 

Do jaké země bys jela na zkušenou?

Francie nebo Itálie asi. 

Máš nějaký idol?

Každý, kdo něco umí, kdo dělá hezkou práci, je pro mě inspirativní. 

Kde bereš inspiraci k pečení?

Pinterest, Instagram, kuchařky, časopisy. 

Děláš vlastní recepty?

Spíš se inspiruju nebo si upravuji podle sebe. Nemám potřebu moc upravovat vyzkoušené recepty. 

Čím uděláš doma zaručeně radost?

Martin (manžel): Když nepeče :). Kynutá bábovka, galetka. To mizí rychle. 

Šimon (syn): Brownies.

Čeho jsi se nejvíc bála?

Skoro všeho. Že zkazím recept, který jsem si doma zkoušela. Bála jsem se časových limitů. Nebo že se něco nepovede, nevykyne, srazí se, spadne na zem. 

Co ti to dalo?

Jedenáct nových kamarádů. Poznala jsem zákulisí soutěže a natáčení. 

Co ti to vzalo?

Čas s rodinou a plno nervů. 

Jakou technikou pečeš nejradši? 

Nejradši mám odpalované těsto. A velké narozeninové dorty. Ne malé zákusky. 

Nejlepší vzpomínka na natáčení?

Na každou výzvu mám hezkou vzpomínku. 

Nejhorší vzpomínka na natáčení?

Na každou nepovedenou výzvu.

Chodí ti už různé zprávy, že tě lidi poznávají i na ulici. Co na to říkáš? Líbí se ti být celebritou?

Smích: Chtěla jsem dělat reklamu na boty. Chtěla jsem, aby si mě všimnul někdo z reklamky.  

Změnila bys postup pečení u některých receptů, které byly v soutěži?

Ano. 

Byli jste dobrá parta? I po natáčení?

Ano. Pořád se scházíme. Viděli jsme se už třikrát od natáčení. S někým víc, s někým míň. Každý den si píšeme ve skupině přes whatsapp.

Jak sis zvykla na kamery a natáčení?

To bylo to nejjednodušší. Tým byl skvělý a stačil jeden díl. Říkali, že si nevšimneme, že tam kamery jsou a byla to pravda. 

Naučila ses nějaké cukrářské vychytávky/triky, které používáš pořád?

Pár věcí ano. Od spolusoutěžících i od poroty. Ale plno věcí jsem i zapomněla. Po večerech jsme si hodně povídali, co by mohlo být v technické výzvě.

Šla bys do toho znovu?

Ne.

Jak hodně jsi kritická, když jdeš někam na kávu a dort?

Jsem hodně kritická. Okukuji vitríny a mám oblíbené kavárny třeba v Litoměřicích, kam se ráda vracím a jdu na jistotu. Ale je potřeba se umět pochválit. Co si upeču pro sebe, tak je dobrý :).  

Jak je to těžké péct, když to nevíš dopředu?

Nemám to ráda. Nemám ráda, když nevím, do čeho jdu. Technická výzva byla největší stres. Mám ráda, když mám věci naplánované a vím o nich dopředu.

Bez čeho se jako cukrářka neobejdeš?Miluji dezerty od někoho jiného. Dala bych si určitě něco exotického s kokosem. Ne moc sladkého. Šťavnatého.

Veroniku můžete vidět v dalším díle pořadu Peče celá země již tuto sobotu 19.3. ve 20:10 na České televizi. Delší rozhovor připravíme i do našeho pořadu Na slovíčko, který vysíláme v Regionální televizi Ústecka na v kabelových sítích, Sledování TV, Lepší TV a u dalších IPTV operátorů.

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU