Neděle, 28 dubna, 2024
12.6 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyReklamní článkyVánoční pečení: Tipy, jak ušetřit a recept na skořicové hvězdičky (sponzorovaný článek)

Vánoční pečení: Tipy, jak ušetřit a recept na skořicové hvězdičky (sponzorovaný článek)

Ani vy se už neumíte dočkat vánočního pečení? Kdo by neměl rád neodolatelnou vůni vanilky či skořice. Skořici nezmiňujeme náhodou – připravili jsme si pro vás recept na lahodné skořicové sušenky. Kromě toho vám také poradíme, jak můžete letos při koupi potřebného kuchyňského vybavení ušetřit.

Kdo často peče, určitě ví, že kvalitní kuchyňské vybavení je polovina úspěchu. Aby vám práce šla hezky od ruky, máme pro vás slevové kódy na všechno, co budete při pečení potřebovat.

Na Delimano.cz najdete set na pečení nebo soupravu vykrajovátek, mezi kterými nechybí ani oblíbené vánoční motivy. S Black Friday můžete teď navíc získat na svůj nákup slevu. Žádné vánoční pečení se nezaobejde bez kvalitních kuchyňských pomocníků. Na Alzu.cz seženete praktického kuchyňského robota, se kterým bude pečení hračka. Zadejte při svojí objednávce Alza Black Friday a v košíku vám bude automaticky odečtena sleva.

A teď, když už máme všechno potřebné, můžeme se pustit do pečení. Jak připravíme chutné skořicové hvězdičky s polevou?

VÁNOČNÍ SKOŘICOVÉ HVĚZDIČKY

Co budeme potřebovat:

2/3 hrnečku jemně pomletých mandlí
1 lžíce mleté skořice
1 lžička citronové kůry
1/3 hrnečku vaječných bílků
2,5 hrnečku práškového cukru
2 čajové lžičky citronové šťávy
špetka soli

Jak postupovat?

  1. Smícháme mandle, skořici a citronovou kůru.
  2. Z bílků a soli vyšleháme sníh. Do toho pomalu prosejeme práškový cukr a pokračujeme ve šlehání, kým směs není celkem tuhá. 1/3 směsi z bílků si odložíme stranou, budeme ji potřebovat na polevu. Zamícháme směs z mandlí, skořice a citronové kůry.
  3. Troubu nahřejeme na 170 stupňů. Plech vyložíme pečicím papírem.
  4. Těsto vyválíme a pomocí vykrajovátkem tvoříme hvězdičky. Fantazii se meze nekladou, klidně můžeme použít i jiné tvary. Hvězdičky pak uložíme na plech.
  5. Teď si připravíme polevu – do odložené směsi vaječných bílků přidáme citronovou šťávu a mícháme, pokud směs není hladká. Hvězdičky zlehka potřeme polevou. (Když poleva začne tuhnout, můžeme přidat ještě pár kapek citronové šťávy.)
  6. Pečeme 20 až 25 minut.

Přejeme vám dobrou chuť.

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU