Neděle, 5 května, 2024
17.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ NAD LABEM: Hrdinové doby covidové v atriu ústecké nemocnice

ÚSTÍ NAD LABEM: Hrdinové doby covidové v atriu ústecké nemocnice

Výstava Hrdinové doby covidové, která je od úterý 14. prosince 2021 k vidění v atriu Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., ukazuje nejen v jak složité době jsme se ocitli, ale také jak je lidská vůle a odhodlání silné. Smyslem projektu je zachytit momenty z centra dění a následně vše přenést do hmotné podoby tak, aby se i člověk, který je skeptický k současnému dění, mohl sám pokorně sklonit k poděkování.

„Projekt vznikl v návaznosti na rozpolcenost našeho národa, na dezinformace a jako reakce na popírače veškeré reality doby covidové. Focení se realizovalo v domově důchodců, školách, supermarketech, továrnách či očkovacích centrech. Fotil jsem práci hasičů, policie, armády či zdravotnické záchranné služby. Mnoho materiálu jsem pořídil za pomoci Krajské zdravotní. Fotil jsem na Emergency, Klinice anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny, na infekčním oddělení či v laboratořích, na které se někdy zapomíná,“ říká fotograf a autor projektu Hrdinové doby covidové Jaroslav Noska.

„Výstava ukazuje práci našich zdravotníků v období pandemie. Rád bych poděkoval autorovi fotografií, kterému se povedlo jejich snažení zachytit, i našim zaměstnancům, kteří stále musí pandemii onemocnění COVID-19 čelit,“ říká generální ředitel Krajské zdravotní, a.s., MUDr. Petr Malý, MBA.

„Jsme rádi, že se někdo rozhodl zdokumentovat situaci v nemocnici v době covidu. Bohužel se stále jedná o každodenní realitu,“ potvrzuje primář Kliniky anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., MUDr. Josef Škola, EDIC. „Líbí se nám, jak fotograf zachytil situace, které na Emergency zažíváme dnes a denně, navíc v době, kterou nám stále komplikuje pandemie onemocnění COVID-19,“ dodala primářka Emergency v ústecké Masarykově nemocnici MUDr. Jana Bednářová.

Autorovi se podařilo velmi úspěšně v černobílých fotografiích přinést pohled na náročnou práci zdravotníků a zdravotnických záchranářů v této nelehké době stále trvající pandemie. „Fotografie jsou opravdu krásné a velmi emotivní. Samotný autorův nápad a realizace této výstavy tak významně přispívá k ocenění jejich práce,“ doplnil Prokop Voleník, DiS., mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje, p.o.

Zdroj: www.kzcr.eu

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU