Čtvrtek, 18 dubna, 2024
3 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTECKÝ KRAJ: Autobusy Umbrella vyjedou už o měsíc dřív

ÚSTECKÝ KRAJ: Autobusy Umbrella vyjedou už o měsíc dřív

Ústecký kraj uzavřel smlouvy se dvěma novými dopravci Umbrella Coach & Buses, a. s., a Umbrella City Lines, a. s., na zajištění dopravní obslužnosti v oblastech Chomutovsko, Mostecká pánev a Kadaň – Žatec po dobu deseti let. Rada kraje rozhodla, že předpokládaný začátek provozu od ledna 2023 se na žádost dopravce o měsíc uspíší a zahájí se tedy již 1. prosince letošního roku.

Umbrella zvítězila s cenovými nabídkami 35,92 Kč/km na Chomutovsku, 35,88 Kč/km na Mostecku a 32,94 Kč/km v oblasti Kadaň – Žatec. Celková cena kontraktů na desetileté období tedy činí 1,3 miliardy korun za předpokládaný objem 3,8 milionu odjetých kilometrů za rok.

Celkem bude nasazeno 44 nových nízkopodlažních autobusů, pravděpodobně se bude jednat o Setry, a to v délkách 12 metrů a 10,8 metrů.  Díky plošině pro invalidní vozík mohou cestovat i cestující se zdravotním postižením. „Samozřejmostí je klimatizace, lepší komfort cestujícím zajistí USB nabíječky, informační panely, vnitřní kamerový systém a možnost nákupu jízdenky platební kartou,“ upřesnil radní Ústeckého kraje pro dopravu Marek Hrabáč. Autobusy budou v zelené barvě, typické pro příměstské autobusy spadající do integrovaného dopravního systému Doprava Ústeckého kraje.

Ke změnám dojde také v provozu, některé linky se sloučí nebo přečíslují. Dojde také k posílení některých spojů, a to zejména do průmyslové zóny Triangle.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU