Pátek, 3 května, 2024
13.4 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceDubíÚSTECKÝ KRAJ: Náměstek hejtmana navštívil Podkrušnohorské domovy sociálních služeb

ÚSTECKÝ KRAJ: Náměstek hejtmana navštívil Podkrušnohorské domovy sociálních služeb

Příspěvková organizace Ústeckého kraje Podkrušnohorské domovy sociálních služeb patří mezi významné poskytovatele pobytových sociálních služeb pro seniory a zároveň mezi velké zaměstnavatele v regionu Teplicka. Organizace má celkovou kapacitu 332 lůžek a zaměstnává více jak 220 zaměstnanců. Ve své činnosti se neustále snaží zdokonalovat a učit se novým moderním metodám přístupu ke svým klientům.

Dlouhodobě usiluje o zkvalitnění života seniorů prostřednictvím služeb poskytovaných ve zrekonstruovaných objektech. Aktuálně bude například v zařízení Na Výšině probíhat celková revitalizace objektu.

Plánuje se nástavba situovaná nad technickým zázemím budovy, dostavba terasy přístupné z jídelny, přesun technických místností, rozšíření jednolůžkových pokojů o dalších 30 pokojů, vznik odpočinkové zóny pro imobilní klienty na střeše domova apod. V prostorách zahrady se pak projektuje zařízení pro cílovou skupinu osob s chronickým duševním onemocněním (schizofrenií). Zde by mělo vzniknout zázemí celkem pro 12 klientů.

Úspěšná realizace tohoto investičního záměru umožní zřídit novou a velmi potřebnou službu v rámci probíhající reformy psychiatrické péče.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Ing. Marit Volf

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU