Sobota, 20 dubna, 2024
3.4 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTECKÝ KRAJ: Projekt Atletika pro děti zavítá do Loun

ÚSTECKÝ KRAJ: Projekt Atletika pro děti zavítá do Loun

Projekt Atletika pro děti aneb staň se atletickou nadějí Ústeckého kraje přicestuje se svým týmem ve čtvrtek 19. května 2022 na školní atletický stadion ZŠ Přemyslovců. Na malé sportovce čeká bohatý program. Dopoledne bude vyhrazeno pro děti z mateřské a základní školy a odpoledne je pak určeno pro děti z oddílu a pro veřejnost. Chybět samozřejmě nebude ani oblíbený maskot Atík.

Děti obdrží závodní kartičky a čeká na ně dohromady osm disciplín v běhu, hodu a skoku. Mohou si tak vyzkoušet tradiční disciplíny dětské atletiky. Za jejich snahu je pak čeká drobná odměna.

Kromě Atíka je velkým lákadlem také přítomnost českého překážkářského rekordmana a halového mistra Evropy a dvojnásobného bronzového medailisty z halových evropských šampionátů Petra Svobody, který se zúčastní dopoledního programu mezi 10 a 12 hodinou a bude v rámci autogramiády rozdávat své podpisy.

„Rád bych všechny pozval na Atletiku pro děti v Lounech. Věřím, že si užijeme krásnou atmosféru, aby se dětem tento den zaryl do paměti, jako se to stalo mě, když jsem byl malý a seznámil se s královnou sportu. Tehdy mě atmosféra atletických závodů naprosto pohltila a drží mě to doteď. Věřím, že tento sport může oslovit i vaše děti,“ vzkazuje atlet Petr Svoboda.

Atletika pro děti se pak do Ústeckého kraje vrátí po letních prázdninách, kdy ve čtvrtek 15. září 2022 zavítá na atletický stadion v Kadani. Obě akce proběhnou díky finanční podpoře Ústeckého kraje.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Ing. Martin Volf

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU