Pátek, 29 března, 2024
7.8 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ NAD LABEM: Severočeská vědecká knihovna láká nejen za tajemnými místy Ústecka

ÚSTÍ NAD LABEM: Severočeská vědecká knihovna láká nejen za tajemnými místy Ústecka

Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem se začátkem letních prázdnin přejde do prázdninového provozu. Od soboty 2. července do neděle 10. července 2022 bude knihovna včetně všech poboček uzavřena. Od pondělí 11. července pak budou hlavní budovy (Lidová část, Vědecká část, Depozitář) po celé léto otevřeny pouze v pondělí, středu a pátek, pobočky (Hornická, Stříbrníky, Klíše, Neštěmice) v pondělí a čtvrtek. Tento režim potrvá do středy 31. srpna 2022.

Na léto si knihovna pro své čtenáře připravila hned dvě soutěže. „Tajemná místa Ústecka“ poběží až do 30. září 2022 a soutěžící zavedou po výletních místech, ke kterým se vztahuje nějaká pověst či legenda. Ke splnění zadání musí být navštívena jednotlivá místa, jako například chabařovická kaple nebo střížovická studna, a v oddělení studoven pak nalezeny odpovědi na otázky. Průvodcem bude čtenářům soutěžní arch, který je možné vyzvednout na pultech knihovny. Ze správně vyplněných archů budou v říjnu vylosováni výherci hodnotných cen. 
Druhá soutěž se vztahuje k čerstvě vydanému výletníku „Zírej na ten kraj 2“. Ten obsahuje 28 tipů čtenářů na zajímavá místa Ústeckého kraje, která stojí za pozornost. Kniha není pouze turistickým průvodcem, ale díky netradičnímu pojetí je i cestovatelským deníkem, kam může čtenář zaznamenávat zážitky z cest nebo vlepovat fotografie. A právě o fotografie půjde i v doprovodné soutěži. Čtenáři mohou až do konce září fotografovat místa z knihy. Vybrané příspěvky pak knihovna ocení a v listopadu proběhne ve Wolfrumově čítárně výstava složená přímo z nejlepších snímků soutěžících. 
Více informací o letní otevírací době i právě probíhajících soutěžích najdete na webových stránkách knihovny.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Mgr. Hana Šťástková

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU