Pondělí, 20 května, 2024
13.4 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTECKÝ KRAJ: Mladí olympionici dostali ocenění

ÚSTECKÝ KRAJ: Mladí olympionici dostali ocenění

Třináctkrát zlato, osmnáctkrát stříbro a čtrnáctkrát bronz – to je bilance mladých sportovců z X. letní olympiády dětí a mládeže 2022. Ústecký kraj pro ně jako poděkování za vzornou a úspěšnou reprezentaci připravil slavnostní ocenění a odměnu v podobě poukázek na nákup sportovního vybavení.

Slavnostní setkání úspěšných reprezentantů a trenérů s představiteli kraje proběhlo v konferenčním sále. Sportovcům osobně poděkoval hejtman Jan chiller a radní pro školství, mládež a sport Jindra Zalabáková. Každý reprezentant si odnesl pamětní list, dárkový balíček a poukaz na nákup sportovního zboží v hodnotě 2000 Kč, 1000 Kč a 500 Kč podle vybojované medaile. Nejúspěšnějším olympionikem se stal plavec Tobias Student, který získal celkem šest medailí, z toho pětkrát zlato a jeden bronz.

Ocenění bylo připravené také pro trenéry, kteří děti dlouhodobě připravují a stojí u základů jejich úspěchů.

LODM 2022 se konala ve dnech 26. – 30. června v Olomouckém kraji. Zúčastnilo se jí celkem 3 539 sportovců, soutěžilo se ve 20 sportech a 73 sportovních disciplínách. Ústecký kraj se v celkovém pořadí umístil na 8. místě s celkem 45 medailemi: 13 x zlatá, 18 x stříbrná, 14 x bronzová.

Následující Zimní olympiáda dětí a mládeže proběhne od 22. do 27. ledna 2023 v Královéhradeckém kraji. Jejím centrem bude Špindlerův mlýn. Letní olympijskou štafetu po Olomouckém kraji přebírají Jihočeský kraj. Centrem Her XI. letní olympiády dětí a mládeže 2024 se od 23. do 28. června stanou České Budějovice. Ústecký kraj naposledy hostil Zimní olympiádu dětí a mládeže v roce 2016.


Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU