Úterý, 21 května, 2024
18.4 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ NAD LABEM: Stavový prostor

ÚSTÍ NAD LABEM: Stavový prostor

Vernisáž výstavy se uskuteční v pátek 16. 9. 2022 od 18 hodin v Galerii Emila Filly a uvedou ji kurátorky výstavy. 
V pátek 21. 10. 2022 od 18 hodin proběhne vyhlášení open callu sympozia REVÍR na rok 2023, při jehož příležitosti představíme odbornou porotu a koncept soutěže. 

—STAVOVÝ PROSTOR = termín z informatiky: model, obsahující stavy modelovaného systému a možnosti přechodu mezi nimiVýstavní projekt STAVOVÝ PROSTOR ukazuje různé přístupy práce s veřejným prostorem a prostorem krajiny v oblasti výtvarného umění. Tyto přístupy jsou povětšinou charakteristické různými přesahy, volbou materiálů, tvůrčích kanálů a mísením tradičních, alternativních i neuměleckých technik. Díla, která sem můžeme zařadit ohromují svou škálou – od sochy na náměstí, přes land-artový projekt, po zvukovou instalaci ve sluchátkách, kterou posloucháte při procházce konkrétní stezkou. 

Projekt STAVOVÝ PROSTOR si klade za cíl otevřít zkoumání těchto možností, možná jejich mapování a především přetvoření dočasné výstavní expozice v živelnější a dlouhodobější záměr sympozia určeného pro město Ústí nad Labem a jeho okolí.V této úvodní výstavě pak představujeme vybrané autory a autorky a jejich ideje nebo již realizované projekty, které  divákům představí možnosti, jak vnímat, uchopit, přetvářet prostor (městský nebo krajinný).  Díky těmto autorským přístupům se totiž prostřednictvím umění učíme nové dovednosti – vědomé poslouchání a oddělování zvuků, prostorová představivost vztažená k vnímání vlastní tělesnosti, všímavá přítomnost a další.

Vystavující: Jindřich Jandečka, Iva Kolorenčová & Markéta Váradiová, Petr Kubáč, Martin Marek, Alexandra Naušová, Jan Prošek, Petr Stibral, Michaela Thelenovákurátorky výstavy:  Eva Mráziková a Kristýna Mouchová

Termín výstavy: 17. 9. – 23. 10. 2022.

Zdroj: www.gef.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU