Pátek, 10 května, 2024
11.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ NAD LABEM: Barevný region oživil Městské sady

ÚSTÍ NAD LABEM: Barevný region oživil Městské sady

Městské sady v Ústí nad Labem opět po roce zaplnil festival Barevný region, jehož cílem je představit široké veřejnosti tradice, kulturu i gastronomii národů, jejichž příslušníci žijí na území Ústeckého kraje. Letošní sedmý ročník se opět konal v rámci multietnického festivalu Barevná planeta. Zahájení se ujala předsedkyně Výboru pro národnostní menšiny Zastupitelstva Ústeckého kraje Karolína Žákovská.

Festivalu se zúčastnil také hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller a jeho náměstek pro oblast cestovního ruchu, kultury a památkové péče Jiří Řehák. „Barevný region seznamuje návštěvníky s kulturou, jazykem a národními zvyky menšin žijících na území našeho kraje a ukazuje, jak je náš region v tomto ohledu pestrý. Jednotlivé národnostní menšiny se na tento festival poctivě připravují. Pečlivě vybírají program a nabídku tradičních pochutin, aby se co nejlépe představily svým spoluobčanům,“ uvedl hejtman Jan Schiller.
Na festivalu se představily mimo jiné kultury Vietnamu, Slovenska, Bulharska, Ukrajiny a také židovské a romské komunity. Barevný region nabídl svým návštěvníkům nejen pestrý kulturní program, ale i ochutnávku různých národních specialit. Akci přišli osobně podpořit také velvyslanci Thajska, Malajsie a Filipín, přítomni byli též zástupci vietnamské, ukrajinské i slovenské ambasády a Lisztova institutu. 
Barevný region uspořádal Výbor pro národnostní menšiny Zastupitelstva Ústeckého kraje, který se aktivně snaží zapojovat minority do života většinové společnosti. Druhým rokem se konal v rámci multietnického festivalu Barevná planeta, který prezentuje kulturu, tradice a zvyky zemí celého světa.   

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Mgr. Hana Šťástková

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU