Pondělí, 20 května, 2024
24.3 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoLITOMĚŘICE: Na zahájení veletrhu Zahrada Čech byly vyhlášeny výsledky literární soutěže Senior...

LITOMĚŘICE: Na zahájení veletrhu Zahrada Čech byly vyhlášeny výsledky literární soutěže Senior Art

Literární soutěž Senior Art vyhlašuje pravidelně každým rokem Ústecký kraj. Jak název napovídá, soutěž je určena všem aktivním seniorům nad šedesát let. Tématy letošního 9. ročníku byly v kategorii poezie „Co bych si přál/a, kdybych měl/a kouzelný prsten“ a v kategorii próza „Hrdina v mých očích“.

Příspěvky do obou kategorií mohou zasílat všichni senioři s trvalým pobytem na území Ústeckého kraje, včetně uživatelů služeb domovů pro seniory v Ústeckém kraji. V letošním roce bylo do soutěže zasláno celkem 25 literárních děl, z toho 14 v kategorii poezie a 11 v kategorii próza.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se uskutečnilo letos na výstavišti v Litoměřicích při příležitosti zahájení známého veletrhu Zahrada Čech. První tři ocenění senioři v každé kategorii obdrželi z rukou hejtmana Ústeckého kraje Jan Schillera diplom a dárkovou tašku. Od ředitelky veletrhu Michaely Mokré pak každý oceněný získal celoroční volnou vstupenku na akce pořádané na výstavišti Zahrada Čech v roce 2023.

Kategorie poezie:
1. místo JOSEF JAVŮREK, Meziboří
2. místo EVA ŠIMKOVÁ, Most
3. místo ALICE URBANOVÁ, Ústí nad Labem

Kategorie próza:
1. místo SOŇA VALUŠKOVÁ, Chomutov
2. místo JIŘINA TUSCHLOVÁ, Libochovice
3. místo JIŘÍ OUŘEDNÍK, Kadaň

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Ing. Martin Volf

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU