Čtvrtek, 25 dubna, 2024
1.8 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceDěčínskoDĚČÍN: Podmokelský októbrfest

DĚČÍN: Podmokelský októbrfest

Milovníci piva si v Děčíně přijdou na své i letos. Po loňském prvním a velmi úspěšném ročníku se opět uskuteční Podmokelský októbrfest. Husovo náměstí a prostory tržnice budou patřit pivu a dobrému jídlu v pátek 30. září a v sobotu 1. října 2022. Chybět samozřejmě nebude ani doprovodný kulturní program.
„Loňský první ročník Podmokelského októbrfestu se moc povedl, přálo nám počasí, přišlo mnoho lidí, proto jsme se rozhodli akci zopakovat. Přípravy vrcholí a já věřím, že se akce povede i letos. Podmokly si zaslouží žít,“ říká náměstkyně primátora Anna Lehká.
Těšit se můžete na kvalitní řemeslné pivo z okolí i větší dálky, na jídlo, které se k pivu skvěle hodí. Kromě loňských pivovarů přislíbily účast i další, například Biskupský pivovar, Litoměřice, Pivovar Panaczech, Praha, Pivovar Temný důl, Krkonoše, Pivovar Rudohor, Ostrov Pivovar Mlýn Střížovice, Štětí nebo Českolipská pivotéka. Doprovodný program je ale také pestrý, čekají vás hlavně děčínští hudebníci. Akce startuje v pátek 30.9. ve 14 hodin, končit bude ve 21 hodin, v sobotu 1.10. se októbrfest otevře už v 11 hodin a potrvá opět do 21 hodin. Podmokelský októbrfest pořádá statutární město Děčín a Český um, s.r.o., o kulturní program se postará Antonín Moravec.

Doprovodný program

Pátek 30. září

11:00 – stánky, reprodukovaná hudba
14:20 – Pontiac – kapela, která má za sebou dlouholeté účinkování s Karlem Černochem, hraje vlastní i převzaté písně ve stylu americké country.
16:20 – Lipo – děčínská legenda s více než 30letou historií a několikerými hracími přestávkami.
17:30 – Představení pivovarů
18:30 – Na3si – folk-rocková skupina z Ústí nad Labem a Děčína.
20:00 – U-style – další kapela, kterou můžeme považovat za děčínskou, je tradiční sázkou na jistotu.

Sobota 1. října


11:00 – stánky, reprodukovaná hudba
14:00 – Děčínská dechová kapela – pivní slavnosti a dechovka tak nějak patří dohromady.
16:00 – Hany band – děčínská písničkářka Hana Řánková se svou doprovodnou kapelou.
18:00 – Žyhadloo – populární děčínská parta hudebních nadšenců nesmí na pivních slavnostech chybět.
20:00 – Kronwell – děčínská rocková skupina, která si na nic nehraje a jen hraje. A se svým vřelým vztahem k pivnímu moku se rozhodně vůbec netají.

Zdroj: www.mmdecin.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU