Sobota, 18 května, 2024
14.1 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ NAD LABEM: Krajská zdravotní uspořádala Podzimní gastroenterologický seminář

ÚSTÍ NAD LABEM: Krajská zdravotní uspořádala Podzimní gastroenterologický seminář

Gastroenterologické oddělení a Endoskopické centrum Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem uspořádalo 4. října 2022 na ústeckém výletním zámečku Větruše „Podzimní gastroenterologický seminář“. Regionálního pracovního setkání specialistů v tomto oboru se zúčastnila sedmdesátka lékařů.

„Vysoká účast kolegů mě velmi potěšila a věřím, že několikahodinový odborný program, který bychom v budoucnu rádi zopakovali, je dobrou možností pro předávání zkušeností a nových poznatků v našem oboru. Jsem rád, že pozvání přijal prof. MUDr. Jiří Bronský, Ph.D., z Oddělení dětské gastroenterologie Pediatrické kliniky 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Fakultní nemocnice Motol v Praze, a MUDr. Dalibor Jílek, CSc., primář Oddělení klinické imunologie a alergologie Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem,“ řekl MUDr. Jiří Stehlík, primář Gastroenterologického oddělení a vedoucí Endoskopického centra Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., jenž byl odborným garantem akce. 

Na semináři zazněly přednášky, které přiblížily prostřednictvím kazuistik léčebné postupy onemocnění IgG4 a hepatopatie, ale nechyběla ani vystoupení zaměřená na biologickou léčbu, primární biliární cholangitidu či gastrointestinální stromální tumor.

Gastroenterologické oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., má k dispozici lůžkovou část, specializované ambulance a Endoskopické centrum, které poskytuje široké spektrum diagnostických i terapeutických metod. Komplexní endoskopické pracoviště, které je součástí ústeckého gastroenterologického oddělení, patří k nejlépe vybaveným v České republice a poskytuje vyšší úroveň intervenčních výkonů digestivní endoskopie. Toto pracoviště získalo také statut centra pro screeningovou koloskopii v rámci Národního programu screeningu kolorektálního karcinomu. Gastroenterologické oddělení je akreditovaným pracovištěm vyššího typu pro postgraduální vzdělávání v oboru gastroenterologie. Endoskopické centrum je rovněž vzdělávací základnou pro endoskopické sestry z Národního centra ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů v Brně.

Zdroj: www.kzcr.eu

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU