Čtvrtek, 25 dubna, 2024
3.3 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ NAD LABEM: V listopadu budou v knihovně vypravěč, písničkář nebo autorská čtení

ÚSTÍ NAD LABEM: V listopadu budou v knihovně vypravěč, písničkář nebo autorská čtení

Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem na listopad již tradičně připravila bohatý doprovodný program. Tentokrát jej ovládnou především vypravěč Martin Hak, písničkář Vladimír Merta nebo několik autorských čtení.

Hned na začátku měsíce se v Dětském oddělení knihovny představí Martin Hak, který se po profesionální stránce zabývá vypravěčstvím. Kromě konkrétních inscenací vystupuje také jako lektor tzv. storytellingu. Ve čtvrtek 3. listopadu představí svůj příběh Sedm synů, určený převážně dětskému publiku.

V úterý 15. listopadu vystoupí ve Wolfrumově čítárně písničkář a jeden z tradičních představitelů českého folku Vladimír Merta, který se do Ústí nad Labem koncertně vrátí po téměř čtyřech letech. Lístky na koncert jsou v předprodeji v Lidové půjčovně knihovny a stojí 200 korun.

Na listopad se v knihovně sešlo také několik večerů s tematikou čistě literární. Do autorské kuchyně, včetně rad a tipů, jak začít psát, návštěvníky pozve lektorka tvůrčího psaní Eva Musilová ve středu 9. listopadu. Kateřina Minková bude v doprovodu písničkářky Moniky Sonk (mimo jiné vítězky interpretační soutěže na letošní pražské Portě) číst z knihy Byl tažný rok ve čtvrtek 10. listopadu. Ve spolupráci s katedrou germanistiky UJEP se uskuteční česko-německé čtení, kdy spisovatelka Tina Stroheker bude číst z originálu své Knížky o Haně, překladatel Jonáš Hájek pak večer doplní o svůj český překlad v úterý 22. listopadu. V závěru měsíce proběhne odlehčený večer, který představí „poezii vážně s humorem“ ve středu 30. listopadu.

Do doprovodného programu zařadila knihovna také přednášku centra Péxis o stresu, emocích a psychosomatice (ve čtvrtek 3. listopadu), večer věnovaný příběhu kamarádů, kteří založili Stezku Českem, přes dva tisíce kilometrů dlouhý a první oficiální přechod Česka (ve čtvrtek 24. listopadu), nebo přednášku o počátcích a vývoji hnutí Black Lives Matter (ve středu 23. listopadu).

Text: Jiří Poživil, oddělení komunikace SVKUL

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU