Úterý, 19 března, 2024
2.5 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoLetošní Běh na Chlum byl i se sněhem.

Letošní Běh na Chlum byl i se sněhem.

DĚČÍN – Uplynulou neděli proběhl poslední běžecký závod letošní sezóny pořádaný Konkordia Děčín, kterým byl Běh na Chlum. Tento závod je historicky nejstarší v portfoliu tohoto spolku a letos se konal již 28.ročník. Za celou dobu pořádání této soutěže se účastníci setkali s různým typem počasí, jednou bylo krásně modro, podruhé mrzlo až praštělo, jindy chumelilo a jindy třeba i pršelo. Letos se po delší době ukázala příroda v zimním počasí, kdy bylo pod nulou a na vrcholových partiích tratě byl i sníh. Závodníkům toto však nevadilo a většina si zlepšila své minulé výkony.

Celek se na start v pěti závodech představilo 102 závodníků. Na hlavní závod od hasičárny v Děčíně Křešicích k rozhledně na Chlumu a zpět vyběhlo 53 vytrvalců. Trať v délce osmi kilometrů nejlépe vyhovovala obhájci loňského vítězství a závodníkovi 2BWINNER teamu Otovi Ottenschlägerovi, který loňský čas vylepšil o 20 vteřin a zvítězil v čase 33:27. S větší ztrátou doběhl věkově ještě starší žák a reprezentant ASK Lovosice Jan Kačur. Třetí místo pak patřilo pravidelném účastníkovi letošních běžeckých závodů Konkordia Děčín Leopoldu Frycovi. První ženou v cíli tohoto závodu byla pak na celkově osmém místě děčínská Linda Mrázková, druhou ženou byla Veronika Hernychová z Jílového a třetí místo obsadila Jarmila Sobecká (USK Provod Ústí n.L.).

V rámci slavnostního vyhlášení výsledků došlo i na vyhlášení celosezonní pohárové soutěže Modrá stuha 2022. Vítězi jednotlivých kategorií byli Jiří Vlček (muži do 49 let), Petr Watzke (muži od 50 let), Jana Nováková (ženy do 39 let) a Veronika Hernychová (žena od 40 let).

Konkordia Děčín v roce 2022 uspořádala celkem 12 běžeckých soutěží na kterých startovalo 903 závodníků. V dalších 11 závodech fungoval tým jsou technická podpora a spolupořadatel. Konkordia Děčín by ráda poděkovala všem, kteří se na úspěšných soutěžích podíleli – organizátorům, soutěžícím a také všem podporovatelům v čele s magistrátním městem Děčín, bez jejich pomoci by nebylo možno takovéto soutěže uspořádat. Konkordia Děčín tímto přeje všem krásné prožití vánočních svátků a šťastný nový rok a těší se na setkání na soutěžích v roce 2023.

Autor: Luboš Přibyl

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU