Čtvrtek, 28 března, 2024
8.2 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ N. L.: Obviněn ze série vloupání do chat na Ústecku

ÚSTÍ N. L.: Obviněn ze série vloupání do chat na Ústecku

Obviněný vzat do vazby

Ústeckým policistům se podařil objasnit sérii vloupání do zahradních chat a tří rodinných domů. V prvním lednovém týdnu policisté zadrželi 48letého muže, který se v průběhu zhruba tří měsíců vloupal do desítky zahradních chat v různých zahrádkářských koloniích v teritoriu obvodu město. Ze zahradních chat převážně odcizil věci, které zde majitelé před zazimováním chaty nechali. Jednalo se převážně o elektroniku, oblečení, nářadí, světelná  a pohybová čidla a další věci, které lze snadno zpeněžit. Rovněž se koncem měsíce září a října vloupal do rodinných domů, kde bral vše, co mu přišlo pod ruku (mobilní telefony, notebook, videokameru, boty, oblečení atd.). Tímto jednání způsobil škodu kolem 122 tisíc korun. Osmačtyřicetiletý muž byl obviněn z trestného činu Krádeže a Porušování domovní svobody, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše 3 let. Policejní komisař podal soudci návrh na vzetí obviněného do vazby, který byl akceptován a obviněný byl eskortován do vazební věznice.

Vloupání do vozidla

Střekovští policisté pátrají po pachateli, který se v průběhu noci z 13.-14.1. v ulici Myslbekova vloupal do osobního vozidla Renault Kangoo. Pachatelovu pozornost pravděpodobně přilákal na zadním sedadle velký batoh, ve kterém byl uložen padákový kluzák se sedákem černo-orranžové barvy zn. Macpara, typ: Trend 4. Dále odcizil svítilnu, variometr zn. Flymaster GPSLS a svazek klíčů. Majiteli tak vznikla škoda kolem 36 tisíc korun.

Opilá řidička usedla za volant

Opilé řidičce byla silnice úzká a ve chvíli, kdy narazila do obrubníku, tak pokračovala dál i mimo komunikaci, kde narazila do cihlové zdi. K této dopravní nehodě došlo 13.1. kolem půl desáté v noci na křižovatce ulici Malátova x Na Návsi x Stříbrnická. Při dopravní nehodě naštěstí nikdo nebyl zraněn. Když se policisté 38leté řidičky ptali, co dělala, tak jim odpověděla „že jela prostě rovně“. Tato odpověď odpovídala i dechové zkoušce, kdy policisté ženě naměřili 2,39 promile. Řidičce byl zadržen řidičský průkaz a v současné době je podezřelá z trestného činu Ohrožení pod vlivem návykové látky za což jí hrozí trest odnětí svobody až do výše 1 roku, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Ústí nad Labem 16. ledna 2023
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

Zdroj: www.policie.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU