Neděle, 28 dubna, 2024
17.2 C
Ústí nad Labem
DomůObceLibochoviceLIBOCHOVICE: Svatovavřinecká pouť letos nabídla programové novinky

LIBOCHOVICE: Svatovavřinecká pouť letos nabídla programové novinky

VIDEO: Druhý srpnový víkend patřil v Libochovicích tradiční Svatovavřinecké pouti. Třídenní slavností ožilo celé město. Kromě stánků a atrakcí v městském parku si lidé mohli užít bohatý kulturní program. Na náměstí zahrál například známý folkový písničkář Jindra Kejak, kapela Natruc nebo lounská kapela Golf. Na fotbalovém hřišti se konal multižánrový festival místních nadšenců zvaný Jámafest. Vznikl v době covidové pandemie a své místo bez problémů obhájil i v současnosti.
Ke Svatovavřinecké pouti se tradičně připojil také Státní zámek Libochovice.
Zatímco v západní části zámeckého parku našla zázemí místní organizace chovatelů, která zde prezentovala drobné zvířectvo, v zámeckém skleníku návštěvníci o víkendu obdivovali papoušky a exotické ptactvo. V Kulturním středisku U Tří lip během pouti zaplesalo nejedno dětské srdce díky výstavě panenek. Ta se letos v rámci Svatovavřinecké pouti konala vůbec poprvé.
Libochovická Svatovavřinecká pouť je vyhlášená v širokém okolí a místní i přespolní se na ni pravidelně vracejí.
Další akce nejen pro děti se v Libochovicích koná už tuto neděli 27. srpna. Na fotbalovém hřišti se všichni zájemci mohou stylově rozloučit s prázdninami. Bohatý program plný soutěží a aktivit začíná v 15 hodin.

Petra Čudová
Petra Čudová
Kamera, reportérská činnost a střih reportáží Regionální televize Ústecka a KTV Štětí.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU