Pátek, 17 května, 2024
14.1 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaKam o víkendu na Litoměřicku

Kam o víkendu na Litoměřicku

Litoměřicko – Víkendu je tu a spolu s ním i naše tradiční pozvánka s tipy, co podniknout. I tento víkend to bude na Litoměřicku hlavně o víně a o zábavě. Litoměřice žijí vinobraním s programem na osmi scénách. V Roudnici nad Labem si můžete nakoupit od lokálních producentů a v Úštěku se zase v případě zájmu setkáte s oblíbenou herečkou a moderátorkou Zuzanou Bubílkovou.

V Litoměřicích v sobotu 16. září poteče proudem víno a burčák. Oblíbené LITOMĚŘICKÉ VINOBRANÍ začíná v 10 hodin dopoledne a potrvá do pozdní noci. V 15 hodin do Litoměřic přijede král Karel IV., a pokud jde o hlavní hvězdy letošního programu, těšit se můžete třeba na kapelu SLZA, TUBLATANKU a řadu dalších. Budou i divadelníci, šermíři, místní kapely, vystoupení dětí z místní ZUŠ a řada dalších překvapení. Kompletní program VINOBRANÍ je ZDE.

Litoměřické Divadlo Karla Hynka Máchy Vás v rámci vinobraní zde nejen na bohatý program na nádvoří, ale také na komentované prohlídky divadelní budovy, které začnou v 9 hodin ráno a budou probíhat každou hodinu – poslední prohlídka v 16 hodin. Podrobnosti jsou ZDE.

Pokud máte raději komornější oslavy, zkuste to v Levíně. Přímo na náměstí u kostela se bude konat LEVÍNO – malé, improvizované „vinobraní“ se čtyřmi vinaři, hudbou a řemeslným jarmarkem. Podrobnosti jsou ZDE.

V Roudnici nad Labem si můžete v sobotu 16. září ZDARMA A S PRŮVODCEM projít zdejší oblíbené památky. Vstup zdarma bude také do roudnické galerie a do Podřipského muzea. Podrobnosti jsou ZDE. A nezapomeňte, že na roudnickém Husově náměstí se od 8 do 12 hodin konají farmářské trhy.

Historický jarmark s bohatým kulturním programem se tuto sobotu 16. září koná také ve Štětí. Akce začíná v 10 hodin dopoledne a všechny věkové kategorie zabaví na celý den. Jarmark začíná v 10 hodin dopoledne. Podrobnosti jsou ZDE.

V Úštěku, konkrétně v Café Galerii Úštěk, se v sobotu 16. září od 17 hodin koná beseda s komičkou, originální glosátorkou a moderátorkou Zuzanou Bubílkovou. Vstupné činí 150,- Kč. Lístky si můžete rezervovat na telefonním čísle: 416 731 643.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU