Pondělí, 6 května, 2024
12.7 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávyPovodeň nadále hrozí. V Děčíně, Ústí i Litoměřicích je 2. povodňový stupeň

Povodeň nadále hrozí. V Děčíně, Ústí i Litoměřicích je 2. povodňový stupeň

ÚSTÍ N. L.: Vzhledem k prognózám ČHMÚ https://hydro.chmi.cz/hpps/ je znovu svolána povodňová komise města Ústí nad Labem. Opět bude prověřena připravenost na druhý i třetí stupeň povodňové aktivity. Projednána budou případná opatření pro daný stav povodňové situace a potřebné informace k dopravní situaci.
Hladina Labe dosáhla v Ústí 4. ledna ve 4:00 hod. ráno stavu 530 centimetrů, začal tedy platit druhý stupeň povodňové aktivity. Ve 4:20 byl stav 534 centimetrů. Současný trend je stoupající. V 5 hodin byl uzavřen silniční pruh ve vaně v ulici Přístavní směr DC – PHA.
Uzavírka v ulici Přístavní má za následek zvýšenou hustotu provozu v centru města. V důsledku toho dochází ke zpoždění MHD, které může dosáhnout až 30 minut. Linka č. 15 jezdí po objízdné trase přes kruhový objezd pod Větruší.

V Děčíně bylo v 7 hodin ráno naměřeno 504 cm hladiny Labe. Také zde platí 2. SPA. Podobná situace je i na Labi v Litoměřicích.

V závislosti na dalších očekávaných srážkách na návětří Šumavy a severních pohraničních hor, spojených s dalším odtáváním sněhové pokrývky, budou nejvyšší vzestupy i s možností významnějšího překročení 3. SPA v povodí horní Otavy, zejména pak v profilech Stodůlky, Rejštejn a Sušice. Na ostatních tocích v dané oblasti vystoupí hladiny až nad úroveň pro 2. SPA. Vzestupy s dosažením 2. SPA očekáváme také v povodí horního Labe a horní Moravy.

V důsledku dotoku bude hladina na dolním Labi opětovně stoupat a postupně dosáhne úrovně pro 2. SPA a v pátek pravděpodobně i 3. SPA.

Zdroje: https://www.facebook.com/magistratusti, Dopravní podnik města Ústí nad Labem,. a.s., https://hydro.chmi.cz/, https://www.facebook.com/mmdecin

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU