Neděle, 28 dubna, 2024
21.7 C
Ústí nad Labem
DomůKulturaJiří Svoboda v Lovosicích představí svou knihu Krásné acháty z Krásného Lesa  

Jiří Svoboda v Lovosicích představí svou knihu Krásné acháty z Krásného Lesa  

Lovosice – Do Lovosic v úterý 16. ledna zavítá místní patriot a autor mnoha knih (nejen) o Českém středohoří – Jiří Svoboda. Na besedě, která začíná v 17 hodin v městské knihovně, veřejnosti představí svou nejnovější publikaci – Krásné acháty z Krásného Lesa. Kniha bude na místě k zakoupení.

Vstupné: 50,- Kč

Publikace „Krásné acháty z Krásného Lesa“ se zabývá pozoruhodnou a málo známou mineralogickou lokalitou, která se nachází v nejvýchodnější části Krušných hor. Zdejší nádherné nerostné hmoty, mezi něž patří také rudé karneolové acháty, se dostaly na povrch díky výstavbě dálnice D8.

Publikace Jiřího Svobody spatřila světlo světa letos v květnu. Má 144 stran, 5 hlavních kapitol a obsahuje 200 obrázků. Podrobnosti o knize najdete TADY.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU